С редовен спорт студентка се избави от адска мигрена и 15 кг

Автор:
Понеделник, 22 Април 2019 09:58
С редовен спорт студентка се избави от адска мигрена и 15 кг

Ако преди време някой кажеше, на 20-годишната Велина, че ще се превърне в запалена по фитнеса маниачка, щеше да помисли, че се шегува. Днес обаче тя не може да си представи живота без спорт. След няколко години редовни посещения в залата, студентката може да се похвали не само с хармонична фигура и брилянтна физическа кондиция, но и с почти напълно излекувана жестока мигрена с пристъпи на повръщане.

Велина е на 10 години, когато се записва на конна езда – любимият спорт на майка й. След няколко месеца обаче пада от коня и това е причината да се откаже. Тя е ученичка в гимназията, когато тръгва на фитнес, като от самото начало тренира с Христо Карамфилов, персонален инструктор във фитнес център „Пулс“ и специалист по изготвяне на хранителни режими и спортно хранене с диплома от N.A.F.A./Северноамериканска фитнес академия/.

„Инициативата бе на майка ми. Аз никога не съм чувствала, че спортът е моето.“, признава младата жена.

Близо една година тя влиза в залата по задължение и дори с досада.

„Толкова ми липсваше двигателна култура, че след първата тренировка от елементарни упражнения като клекове, напади, скокове и вдигане на гирички, не можех да ходя.“, спомня си Велина.

Постепенно обаче до такава степен се влюбва в спорта, че сега ако пропусне тренировка се чувства ужасно.

„С Христо си паснахме, защото той ми казва нещата такива каквито са.“, споделя Велина.

Отслабва с 15 кг въпреки, че не спазва особено строго изготвения й от него хранителен режим. Стреми се да набляга на протеини и да приема по-малко въглехидрати. Сваля 5 кг само за последните 2 месеца, когато е по-стриктна в диетата, при това без да се лишава от любимите си ястия.

Най-хубавото обаче е, че се измъква от капана на изтощителната мигрена, която винаги при нея е съпроводена с адски силни повръщания.

„Страдам от това още от дете, получавах такива кризи поне два пъти седмично. Налагало се е да ми бият инжекции, за да спрат позивите за повръщане.“, спомня си Велина, която в момента е първа година студентка по психология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Сега мигренозните пристъпи са много по-слаби и напомнят за себе си едва един-два пъти в годината.

Спортът повлиява и на самоувереността и самочувствието й и помага да се избави от болезнената си стеснителност в ученическите години.

Благодарение на редовните тренировки, Велина изпълнява брилянтно и с лекота задачите в часовете по физическа подготовка в университета.

Тя е в залата поне 3 пъти седмично по 2 часа, като включва разтягане, силови и кардио упражнения.

Пловдивчанката, която усилено учи корейски език и мечтае да стане писател, е решила за себе си, че спортът винаги ще бъде част от живота й.

Всеки, който иска да промени себе си и живота си, може да се свърже с Христо Карамфилов на телефон 0879080847, в страницата с неговото име във Фейсбук, или във фитнес център „Пулс“ на ул. „ Цанко Дюстабанов“ № 63.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Весела

    Ако този треньор се научи да се усмихва и поздравява а не само да гледа втренчено може и да му потръгне в професията ....

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм