Цигуларка се влюби във фитнеса и стана бодибилдър

Автор:
Четвъртък, 04 Април 2019 13:17
Цигуларка се влюби във фитнеса и стана бодибилдър

За пръв път чувам великолепната музика на пловдивския квартет „Амадеус“, в който Донна свири, на сцената на официално събитие в Пловдив. Тогава ме впечатлява крехката й и фина физика, която я прави да изглежда като тийнейджърка, а не като виртуозна цигуларка, каквато е.

Когато година по-късно, я засичам по екип в залата на Pulse Fitness & Spa PLOVDIV, виждам срещу себе си красива млада жена с впечатляващо тяло и с релеф, при който и най-малкото мускулче е отчетливо изразено.

Затова ми е трудно да повярвам, когато разбирам, че по време на цялото си детство Донна се бори с килограмите и даже завършва гимназия на 80 кг.

Малко след това тя сваля излишното тегло със зверски глад. В следващите години е в относително добра форма, като продължава да води битка с едни разхождащи се ту надолу, ту нагоре 6-7 кг.

„При хората, които са били пълни, няма нормално хранене - или гладуваш или се тъпчеш.“, казва Донна.

Тръгва на фитнес, но за кратко, защото не успява да я увлече.

Междувременно завършва Софийската консерватория, специализира и джаз и поп пеене. Известно време си изкарва прехраната като музикант и певица на кораби и в хотели в туристически дестинации като Мароко, Турция, Канарските острови и Скандинавия.

Преди повече от 4 години се връща в България заради дъщеря си. Тогава започва да мисли и за нова работа.

„Наложи се да се преквалифицирам и да сменя професията си.“, припомня си Донна.

Записва „Начална и предучилищна педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ и след завършването става учител в частна занималня.

В този период започват да се обаждат разни болежки в гърба и кръста. Това е причината цигуларката да тръгне на каланетика, а после и на йога. След като спира всякакви физически занимания тя става 60 кг при 1,57 см височина.

Решава да влезе във форма и се записва в Pulse Fitness & Spa PLOVDIV в първия ден на откриването му. Паралелно с редовния спорт, Донна чете страшно много и се ограмотява затова кое как въздейства на човешкото тяло.

„Колкото повече дъвчеш храната, толкова повече сигнали получава мозъкът, че тялото е нахранено.“, обяснява тя.

Съветва всички, които ядат под влияние на емоциите, да сложат край на това с дисциплина, след като разберат защо го правят – чувстват се самотни, ядосани или просто им е скучно.

„Храната е гориво за тялото, а емоциите имат нужда от изживяване и правилна преработка.“, категорична е Донна.

Започва да се храни по 4 пъти дневно и да пие по 4 литра вода. Менюто й включва свежи зеленчуци, месо, риба, ориз и картофи. Сваля 7 кг и разбира, че храната е изключително важна, а да си слаб не означава да стоиш гладен.

„При едни и същи килограми, в зависимост от това какво яде и доколко са заредени мускулите с въглехидрати, човек може да изглежда по различен начин.“, казва Донна.

Тренира 6 пъти седмично в залата, като редува силови упражнения за горна и долна част на тялото. На „мъртва тяга“ вдига 75 кг и кляка с 50 кг.

След 2 години тренировки в залата тя се влюбва до такава степен във фитнеса, че решава да участва в състезание по бодибилдинг.

Дебютът й е на 20-ти април на Държавното първенство по бодибилдинг и културизъм в Международен панаир Пловдив.

Категорична е, че човек трябва да обича себе си и да се грижи добре за тялото си – да си ляга рано, да яде полезна храна и да пие достатъчно вода.

„Не може да искаш да си в топ форма, ако не се движиш, пушиш, пиеш алкохол или не си доспиваш. Добре изглеждащото тяло е здравото тяло.“, категорична е Донна.

Всеки, който иска да промени себе си и живота си, може да го направи в Pulse Fitness & Spa Plovdiv на ул. „ Цанко Дюстабанов“ № 63.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм