Оставиха Стайков младши под домашен арест, бил много болен

Автор:
Вторник, 12 Февруари 2019 16:11
Оставиха Стайков младши под домашен арест, бил много болен

Синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко Стайков, първоначално не се яви днес в Апелативния специализиран наказателен съд.

Това се случва за второ поредно заседание, но което трябва да се гледа искането на прокуратурата за промяна на мярката му за неотклонение от домашен арест в задържане под стража.

Стайков е настанен в болница Света София, каза адвокатът му.  Той отказа да посочи каква е диагнозата му.

В края на делото Стайков влязъл през задния вход след като получил уверение, че няма да бъде сниман от медии и делото е при закрити врати.

В крайна сметка съдът го оставил под домашен арест след като 8 експерти преценили, че е болен.

Част от изследванията са направени ядрено-магнитен резонанс и ехограф. Стайков е приет за лечение в Пирогов с наранявания по главата и тялото, охлузвания около очите и ръцете, стари хематоми.

Според обвинението той е съпричастен към данъчните измами и прането на пари, в които е обвинен с баща си и вуйчо си. „

Документи показват, че с пари от фирмите под контрола на Миню Стайков са купувани луксозни коли. Те били наемани от фирми, управлявани от сина му.

Свидетели разказали и че семейството имало 2 яхти, на чиито служители се плащало винаги в брой.

Припомняме че Стайков син бе обявен за издирване с Интерпол месеци наред.

Преди седмици  той се появи на улица в София и заяви че е бил отвлечен, не помни нищо и няма представа че е бил издирван.

Стайков старши е в ареста от септември по разследване на производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления.

Той бе арестуван при акция на Специализираната прокуратура в офисите на Винпром Карнобат ООД, Сис Индустрийс ООД и Топаз Мел ООД.

Тогава Стайко Стайков не бе намерен и бе пуснат за издирване в Интерпол за участие  в организираната престъпна група на баща си, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм