Поредно заседание по делото срещу ексшефа на КОЦ

Автор:
Събота, 09 Февруари 2019 11:30
Поредно заседание по делото срещу ексшефа на КОЦ

В понеделник е пореденото заседание по делото за безстопанственост в особено големи размери срещу д-р Красимир Вальов, бивш управител на Комплексен онкологичен център - Пловдив.

Д-р Вальов е обвинен за това, че на 31 август 2016 като управител на КОЦ - Пловдив ЕООД не е положил достатъчно грижи за възложената му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството и от това са настъпили значими щети в размер на 405 190 лева.

Според обвинението, д-р Вальов като възложител на обществени поръчки без да проведе пазарни консултации и потърси съвети от независими експерти е открилпроцедура по обществена поръчка.

Поръчката касае доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на компютърен томограф с прогнозна стойност 950 хил. лева без ДДС.

Процедурата приключва с договор за 898 хил. лева с единствен участник в поръчката. След сключване на договора същата фирма закупила томограф за 492 809 лв. и го предоставилана КОЦ Пловдив. Разликата от 405 190 лева се явява равна на 964 минимални работни заплати, което, според прокуратурата, определя щетата като значителна.

Д-р Вальов е с мярка подписка. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 3 до 10 г. и лишаване от право да заема определена длъжност.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм