Лекарка раздавала ТЕЛК-ове отново в съда

Автор:
Събота, 12 Януари 2019 10:02
Лекарка раздавала ТЕЛК-ове отново в съда

Лекарката Славка Петкова, счетоводителката Милена Куцева и Димитър Ройнов сядат на подсъдимата скамейка за поредна схема за даване на експертни решения за намалена трудоспособност срещу 200 лева на калпак.

Срещу подсъдимата Милена Куцева е повдигнато обвинение в това, че през периода ноември 2009 г. до 17.01.2011 г. включително в гр. Пловдив и гр. Асеновград, област Пловдив, при условията на продължавано престъпление, самостоятелно и в съучастие като извършител с Димитър Ройнов, последния като подбудител и помагач, е обещала дар – парична сума в размер на 63 400 лв. /по 200 лв. за 317 лица/, на длъжностните лица Славка Петкова – член на Териториална експертна лекарска комисия гр. Пловдив при МБАЛ „Пловдив“ АД – гр. Пловдив, и В. Г. – член на Териториална експертна лекарска комисия гр. Пловдив при МБАЛ „Пловдив“ АД – гр. Пловдив, за да извършат действия по служба – да дадат положително становище за признаване на минимум 50 % намалена работоспособност при издаване на експертни решения на ТЕЛК – гр. Пловдив, във връзка с извършване на медицинска експертиза, и през декември 2010 г. в гр. Пловдив е дала дар – парична сума в размер на 1200 лева /по 200 лева за 6 лица/, на длъжностното лице – В. Г. – член на Териториална експертна лекарска комисия гр. Пловдив при МБАЛ „Пловдив“ АД – гр. Пловдив, загдето е извършил действия по служба за това, че е дал положително становище за признаване на минимум 50 % намалена работоспособност при издаване на експертни решения на ТЕЛК Пловдив, във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на шест лица – престъпление по чл. 304 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК.

Срещу подсъдимия Димитър Ройнов е повдигнато обвинение в това, че в началото на месец септември 2010 г. до края на месец декември 2010 г. включително в гр. Асеновград, област Пловдивска, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител и помагач с Милена Куцева, същата като извършител, умишлено е склонил Милена Куцева да обещае дар – парична сума в размер на 800 лева, по 200 лева за всяко от лицата С. А., Ж. Т., Х. Е. и С. Д., на длъжностното лице Славка Петкова – член на териториална експертна лекарска комисия гр. Пловдив при „МБАЛ – Пловдив“ АД – гр. Пловдив, за да извърши действия по служба – да даде положително становище за признаване на минимум 50 % намалена работоспособност при издаване на експертни решения на ТЕЛК – гр. Пловдив, във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността на лицата С. А. и Ж. Т., като умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез набавяне на средства и по друг начин – набиране на пациенти за освидетелстване, събиране на парични суми, водене на списък, прием на документи – престъпление по чл. 304 ал.1 вр. чл.26 ал.1 вр. чл. 20 ал.3 и ал.4 вр. ал.1 от НК.

Срещу Славка Петкова е повдигнато обвинение в това, че през периода от месец ноември 2009 г. до 17.01.2011 г. включително в г. Пловдив и гр. Асеновград, област Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – член на Териториална експертна лекарска комисия гр. Пловдив при МБАЛ „Пловдив“ АД – гр. Пловдив е поискала дар в особено големи размери – парична сума в размер на 62 200 лева /по 200 лева за 311 лица/ и приела обещание от М. К. за дар в особено големи размери – парична сума в размер на 62 200 лева /по 200 лева за 311 лица/, който не й се следва, за да извърши действия по служба – да даде положително становище за признаване на минимум намалена 50 % работоспособност при издаване на медицинска експертиза на работоспособността за лицата и през периода от 1.12.2009 г. до 19.11.2010 г. включително в гр. Пловдив и гр. Асеновград, област Пловдив, е приела от М. К. дар в особено големи размери – парична сума в размер на 46 800 лева /по 200 лева за 234 лица/, който не й се следва, загдето е извършила действия по служба за това, че е дала положително становище за признаване на минимум 50% намалена работоспособност при издаване на експертни решения на ГЕЛК – Пловдив във връзка с извършване на медицинска експертиза на работоспособността за всяко от лицата, като за лицата С. А. и Ж. Т. е приела 400 лв. от посочената сума от Милена Куцева и Димитър Ройнов, последния като подбудител и помагач на Милена Куцева, като подкупът е в особено големи размери, представляващ особено тежък случай – престъпление по чл. 302а вр. чл. 301 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от НК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм