Здравният министър откри "Медикус, Денто, Галения" в Панаира

Автор:
Сряда, 22 Октомври 2008 17:36

Image
Евгений Желев и Георги Гергов разглеждат експонатите
Да имаме финансова възможност да се възползваме от интересните новости, показани на «Медикус, Денто, Галения 2008» - това пожела министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който откри 14-то издание на международната изложба.  То ще продължи от 22 до 25 октомври с участието на 116 фирми от 19 държави. Те представят съвременни  продукти, апаратура и методи за лечение и профилактика в Международен панаир Пловдив.

Изложението показва, че лечението и рехабилитацията имат значимо място в нашата здравна стратегия, подчерта министър Желев в приветствието си до участниците. За първи път  се организира форум «Профилактика на репродуктивното здраве», който обогатява проявата с новия сегмент «Акушерство и гинекология».

По същото време в Международен панаир Пловдив се провежда и Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм.

Оборудване за СПА и Уелнес центрове, програми и продукти за релаксация и разкрасяване показват 31 фирми от 12 държави. Представят се СПА хотели и центрове.

«Двете прояви се превърнаха в значим форум на здравето и красотата. Те излизат от рамките на бизнес събитията, организирани от Международен панаир Пловдив – заяви неговият главен директор Иван Соколов. - Освен традиционното представяне на фирми с техните технологии, продукти и услуги, тук се демонстрират постижения, създадени с грижа за човека, търсят се нови решения за проблемите, свързани със здравето и самочувствието на хората.»  

Image
Здравният министър поздравява участниците в международната изложба "Медикус, Денто, Галения 2008". Тя се провежда от 22 до 25 октомври в Международен панаир Пловдив и представя новости в областта на стоматологията, медицината, фармацията, козметиката, балнеологията и рехабилитацията

Браншът «Стоматология и зъботехника» остава водещ на изложбата «Медикус, Денто, Галения» с дял от 42%, а след него е «Балнеология и рехабилитация» с 18%. Увеличава се броят на изложителите в сектор «Медицина» и вече са 17%. 13% са участниците, работещи в областта на фармацията и козметиката, а 7% - в услуги, информация и издателска дейност.

Във  форума, посветен на предоляването на стерилитета, са включени дискусии по проблемите на репродуктивното здраве, обучение на общопрактикуващи лекари на 23 октомври, безплатни консултации и прегледи с най-модерния 4-измерен видеозон на 24 и 25 октомври.

В рамките на «Медикус, Денто, Галения 2008» ще се състои и ІV Международен конгрес по възстановителна дентална медицина.  Български и чуждестранни експерти ще бъдат лектори по темата «Естетично зъболечение» на 24 октомври. Практическо обучение на стоматолози и зъботехници за най-новите направления в съвременната имплантология е предвидено за 25 октомври. С двата модула на конгреса ще се комбинират нови знания и умения за тяхното прилагане.

Изложбата за СПА и Уелнес туризъм е съпътствана от професионални семинари за различни видове терапии, прилагани  в СПА и Уелнес центровете, и модели за тяхното менажиране.  Ще има и Ден на здравословното хранене с изложение на полезни продукти, демонстрации за приготвяне на ястия от тях и безплатни консултации с диетолог.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм