Eвгений Желев: 400 млн. лева повече в зравеопазването през 2009

Автор:
Сряда, 22 Октомври 2008 16:07

Ректорът на Медицинския университет доц. Георги Паскалев е Лекар на годината  

Автор plovdiv-online

ImageЗдравният министър д-р Евгений Желев, възпитаник на пловдивския Медицински университет, обяви, че бюджетът за здравеопазването през идната година ще е с 400 млн. лева повече от сега. Той припомни, че от 1 октомври се увеличиха с 10 процента и цените на клиничните пътеки. Това е добрата новина за лекари и сестри.

Лошата е, че нов Национален рамков договор може и да няма, такъв няма вече трета година. Причината, според Желев, е в Българския лекарски съюз, който трябва да свика Национален събор за избор на ново ръководство, защото мандадът на старото е изтекъл.

Министърът на здравеопазването присъства на освещаването на параклиса в двора на Медицинския университет – срещу бившата АГ клиника. Той връчи най-високото професионално отличие „Лекар на България” на ректора на МУ доцент Георги Паскалев. Голямата битка на Паскалев бе за откриването на Факултет по фармация в Пловдив.

Той получи наградата и за успешната му работа като ректор два мандата и като ръководител на Клиниката по гръдна хирургия. Доц. Паскалев е една от номинациите за градски лидер на БСП, изборът трябва да се проведе на 8 ноември. Сред другите кандидати са Захари Георгиев, областният управител Тодор Петков, изпълнителният директор на Университетска болница доц. Илия Баташки и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм