Диетолози изготвят рецепти за здравословно хранене в Панаира

Автор:
Вторник, 21 Октомври 2008 17:17

Министър Евгений Желев открива международната изложба "Медикус, Денто, Галения" 

Автор plovdiv-online 

ImageБезплатни консултации с диетолог, изложение на полезни хранителни продукти и кулинарно шоу са включени в програмата на Деня на здравословното хранене. Той се организира в рамките на Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм, която ще се проведе от 22 до 25 октомври в Международен панаир Пловдив.

Кои са продуктите, осигуряващи балансирано меню, ще покаже изложението. Майстори кулинари ще демонстрират на живо как се приготвят ястия от здравословни съставки. Естетиката на модерната кухня ще бъде представена с основни елементи на карвинга – изкуството да се създават цветни композиции от изрязани плодове и зеленчуци. Специалист ще дава съвети как да се оптимизира телесното тегло.

Организатори на проявата са Международен панаир Пловдив и Българската асоциация на професионалните готвачи, които бяха партньори и при провеждането на Националния кулинарен конкурс, състоял се за първи път по време на ПРОЛЕТ 2008.

За Ден на здравословното хранене е определен 24 октомври. Посетителите на изложбата за СПА и Уелнес туризъм могат да видят кулинарните атракции от 10 до 17 ч в палата 10 на панаирния комплекс. Входът е свободен. В палата 11 са разположени експозициите на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения”,  която ще бъде открита от министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев на 22.10. и ще продължи до 25.10. Входът е свободен, след регистрация. Работното време на двете изложби е от 9.30 до 18.00 ч, а в събота – до 15.00 часа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм