Благотворителна акция за бебетата в УМБАЛ Пловдив

Автор:
Четвъртък, 08 Ноември 2018 09:54
Благотворителна акция за бебетата в УМБАЛ Пловдив

На 11-ти ноември в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив младежката организация Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин организира мотивиращо събитие за млади хора - #ВдъхновиМe.
На него те ще се опитат да съберат 10 хиляди лева за закупуване на билирубинометър за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив. С помощта на съвременния апарат медиците диагностицират жълтеница у новородените чрез неинвазивно изследване и имат възможност да определят своя терапевтичен подход към всяко бебе.
Със събирането на средствата младите ротарактори целят да реализират една от своите каузи – да опазват здравето и да осигуряват пълноценното развитие на новородените през първите им дни на този свят.
Това е второто дарение за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив, което представители на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин организират в рамките само на месец. На 19 октомври в Деня на българския лекар Пастпрезидентът Биляна Андрончева - Джалева, и съпругът ѝ Любомир Джалев, Пастпрезидент на Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара, обсипаха отделението с подаръци. Младата двойка имаше специална кауза на сватбата си - всички гости бяха призовани да заменят традиционните букети с принадлежности от първа необходимост за новородените от неонатологията на УМБАЛ-Пловдив.
„Признателни сме на Биляна и Любомир, ще бъдем много благодарни и на всички, които помогнат отделението да се снабди с билирубинометър“, посочи началникът д-р Диана Аргирова. Водещият специалист обясни, че апаратът за изследване на кръвния показател билирубин е много важен за точната диагностика и правилното лечение на бебенцата, тъй като около 60% от тях идват на бял свят с жълтеница. Най-ценното е, че този уред дава възможност изследването да стане съвсем безболезнено за децата, като се вземе проба от ушенцето, спестява на малките пациенти многократните убождания и болки при вземането на кръв. По този начин се намалява и рискът от възникване на инфекции впоследствие.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм