Хайде да почистим! 2000 чувала осигурени

Автор:
Събота, 15 Септември 2018 09:27
Хайде да почистим! 2000 чувала осигурени

Пловдив и областта се включва активно в кампанията „Да изчистим България заедно“. Близо 2000 чувала и 4000 чифта ръкавици раздаде РИОСВ – Пловдив на всички районни и общински администрации.
Към кампанията са ангажирани кметовете и заместник-кметовете на районите в Пловдив, които заедно с екипите си са определили за почистване терени в съботния ден. Район „Централен“ ще се погрижи за чистотата на Дановия хълм. Администрацията и доброволци от „Тракия“ ще почистват Ботаническата градина. Кампанията в „Северен“ ще се проведе от магазин „Лекси“ по целия бряг на река Марица до пешеходния мост, а в „Западен“ – в парк „Ружа“ и междублоковите пространства на ул. „Ручей“. Администрацията на „Южен“ ще се погрижи за освежаването на парк „Кронщад“ и зелените пространства на ул. „Славееви гори“. Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите във всички районни администрации.
Община Асеновград ще почиства всички детски площадки и паркове в града, както и Асенова крепост и манастира „Св. Кирик“. Администрацията на Хисаря ще се погрижи за хигиенизиране на пътя от село Черничево до входа на града и от село Михилци към Хисаря. Сборният пункт е в 9 часа пред читалището „Иван Вазов“. Служителите на община Родопи ще почистват замърсения терен между Белащица и Брани поле. От Куклен са определени зелените площи около поликлиниката, парк „Орханели“, ул. „Демокрация“ и ул. „Славянска“. В Перущица ще се чисти около спортната зала, в местността „Норките“, в зелени площи, паркове и градини.
Депото в Цалапица ще работи на 15 септември и ще приема единствено отпадъци в чували.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм