С още 90 кг капачки Южен подкрепи Станислав Чонев

Автор:
Понеделник, 11 Юни 2018 16:38
С още 90 кг капачки Южен подкрепи Станислав Чонев

Поредната благотворителна кауза, към която са насочени усилията на администрацията на район „Южен“, е за лечението на седемгодишния пловдивчанин Станислав Чонев, който страда от тумор в мозъка, причинен от остра форма на Хидроцефалия. Единственият шанс за Станислав е операция в турската болница „Аджъбадем“, изпълнена от детския неврохирург проф. М. Йозек. За целта е нужно да се съберат 60 000 евро, а животоспасяващата операция е насрочена за 28-ми юни.

В знак на солидарност, район „Южен“ и ДГ „Светлина“ се включиха в инициативата на неправителствената организация Here2Help, като приканват гражданите на района да съберат колкото могат пластмасови капачки, които да предадат в кметството до 5-ти юли. Всички събрани средства ще бъдат преведени по банковата сметка на дарителската кампания.

„Време е да покажем, че можем да сме човечни и да докажем, че с малко усилия, но единство, можем да доведем до промяна“- сподели кмета на района Борислав Инчев.

Освен събирането на капачки за рециклиране, на 13-ти юни, от 19:30 часа, ще се проведе благотворително музикално събитие в квартала на творческите индустрии „Капана“, организирано от Plovdiv Town, бар „CraftЪ“, в подкрепа на доброволческата кампания „Да помогнем на Стаси да оздравее“. В него ще се включат родни изпълнители като Лидия Ганева, Иван Андонов, Мирослава Тодорова, Стефани Илиева, Le Push и други.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм