Кристиян Кънев: Да съм треньор в "Пулс" ме прави щастлив всеки ден!

Автор:
Вторник, 05 Юни 2018 13:29
Кристиян Кънев: Да съм треньор в "Пулс" ме прави щастлив всеки ден!

С целеустремеността си и всеотдайността си в работата, 24-годишният Кристиян Кънев, персонален инструктор в Pulse Fitness & Spa Plovdiv, е абсолютно олицетворение на фразата „Младостта не е порок“.

Освен че е личен треньор, Крис води и групови занимания по боди пъмп, а понякога - и кросфит, и спининг. Признава, обаче че силата му е в индивидуалните тренировки.

Той гори в работата си и е безкрайно щастлив, когато хората, които тренира, успеят да постигнат и надминат очакваните резултати.

А в кариерата си на инструктор Кристиян има много подобни примери.

Един от най-отзивчивите и отдадени персонални треньори в Pulse Fitness & Spa Plovdiv, от дете знае, че спортът е неговото бъдеще.

Като малък Кристиан тренира усилено футбол в продължение на 12 години, дори става голмайстор в републиканско първенство, но с годините се разочарова от нивото на българския футбол и се отказва от професионалните тренировки.

След като завършва гимназия заминава за Англия, за да научи езика на високо ниво, като за 2 години там, докато работи не спира да тренира активно във фитнеса.

Това го кара да се замисли, че може да се развива професионално в тази сфера.

„Където и да съм живял, винаги съм намирал начин, време и място да спортувам.“, казва Крис.

„Смятам, че емиграцията е за хора, които не са успели да намерят себе си в родната си държава. Не е моето.“, категоричен е той.

Вече в Пловдив, той тръгва в кварталния фитнес, за да поддържа формата си. Там негови приятели и познати виждат резултатите, които постига и започват да му искат съвети.

Крис им казва кои упражнения за коя част от тялото да правят и какви тренировъчни режими са подходящи за тях, в зависимост от целите, които са си поставили.

Година по-късно вече е наясно, че това ще е житейския му и професионален път.

Записва спортна педагогика в ПУ „Пасиий Хилендарски“ , а след завършването смята да продължи с магистратура в Национална спортна академия.

Миналата година започва работа като треньор в Pulse Fitness & Spa Plovdiv.

Крис винаги пита първо за здравословни проблеми - болки в коленете, кръста или нещо друго. После се интересува трениращият какъв тип упражнения предпочита – силови или кардио и се съобразява с това.

„При хора, които нямат драстично много килограми за редуциране, е необходимо часовете в спортната зала само да стопят мазнините, да съхранят мускула и да продължат да го надграждат.“, пояснява Кристиян.

„Можеш да убиеш някой от кардио тренировки и дори и да свали няколко размера, изгубва мускула, а кожата увисва.“ , подчертава персоналният инструктор в Pulse Fitness & Spa Plovdiv.

Той посочва разликите в хранителните режими, когато човек иска да редуцира теглото си и да качи килограми.

„В първия случай трябва да се ограничат въглехидратите, да се спре сладкото и да се приемат повече протеини. Режимът за качване на килограми е по-либерален – в него освен въглехидрати и белтъчини, може да се включат и сладкиши веднъж седмично.“, обяснява треньорът.

Една от първите му клиентки е лекоатлетката Моника/21/. Тя спортува от дете, но през последната година качва 10 кг. Тежи 60 кг при височина 1, 61 см.

Кристиян й прави индивидуален хранителен режим като се съобразява с височината, годините и килограмите. Освен диетата, Моника трябва да пие по 2,5 литра вода на ден. Тренира 5-6 пъти седмично и за 4 месеца сваля натрупаните 10 килограма, като успява да запази мускулатурата си.

Подобен е и случаят на Мадлен/22/, която започва да тренира заедно с Моника.

Тя е 60 кг при ръст от 1, 55 см. За няколко месеца стопява мазнините, сваля излишното тегло и сега фигурата й е стройна и стегната.

Тодор Недялков /42/ идва при Кристиян, когато е 116 кг. Само с тренировки той става с 13 кг по-лек.

След това инструкторът му прави стриктен хранителен режим и за 2,5 месеца сваля още 9 кг, като продължава с упражненията.

В момента тежи 94 кг, стопил е паласките и корема, носи дрехи с 3 размера по-малки и изглежда перфектно.

22-годишният Михаил Атанасов иска да увеличи мускулната си маса и да качи килограми. Започва с 4-5 тренировки седмично тип кросфит, а след 2 месеца – и със силови упражнения в залата.

Качва 4 кг и в момента е с такъв релеф, че визията му е неузнаваема.

В тренировките си Крис акцентира на силовите в залата, но прави и функционални, в които включва много кардио и някои силови упражнения. Той е изключително признателен за помощта, която му оказва фитнес директора в Pulse Fitness & Spa Plovdiv Димо Христев и на колегите от екипа си.

Той обича работата си повече от всичко на света, влага в нея 100 % от себе си и я върши от цялата си душа и сърце.

„Да съм треньор – това е професията, която ме прави щастлив всеки ден.“, казва персоналният инструктор в Pulse Fitness & Spa Plovdiv Кристиян Кънев.

Всеки, който иска да промени себе си и живота си, може да го направи в Pulse Fitness & Spa Plovdiv на ул. „ Цанко Дюстабанов“ № 63.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм