Уникално: Болницата в Първомай спонсорира кметството

Автор:
Четвъртък, 02 Октомври 2008 11:02

Автор plovdiv-online

ImageКметът на Първомай Ангел Папазов е решил да вкара свежи пари в бюджета на града от печалбите на местната МБАЛ Първомай ЕООД, сигнализират лекари от здравницата. От няколко години МБАЛ Първомай ЕООД под ръководството на д-р М. Кръстева не само, че изплати старите си задължения, но започна да вади печалба, която влагаше в нова апаратура и консумативи, разказват от персонала. Това извело болницата на много добро ниво, което бе оценено от акредитационните комисии. Извършени са и частични ремонти с помощта на частни дарители. В същото време болницата плаче за смяна на дограми и направа на изолация, както и постоянно обновяване на апаратурата. Община Първомай не е превела нито лев на здравницата през последните години. Но и не е взимала.

Сега новият кмет, издигнат от Коалиция Заедно за Първомайско, в която партньори са ССД на Стефан Софиянски и ЗНС на Стефан Личев и Борислав Китов, са решили да създадат спецфонд, където да трупат парите от печалбата на търговското дружество. Според администрацията средствата ще се реинвестират в болницата. Фонд обаче няма, а парите на лечебницата се източват, за да пълнят дупките в бюджета, казват лекари от МБАЛ Първомай.

От ранна пролет се води и кампания за отстраняването на управителката на МБАЛ Първомай д-р М. Кръстева, за което само plovdiv-online алармира. Мандатът на Кръстева изтича, а се прави всичко възможно тя да не бъде допусната до предстоящия конкурс за управители.

Лекари от здравницата предполагат, че един от вероятните членове на комисията ще е конкурентно заинтерисованият г-н Хубенов, който е собственик на частния медицински център в Първомай. Според тях Хубенов има лоби в Общинския съвет в лицето на съветниците Илиев, Ганчев, Караславов и Грози Грозев. В същото време кметът Папазов бил безсилен да спре натискът от страна на групата съветници. Слухът, че местната общопрактикуваща лекарка д-р Янчева има аспирации към поста управител на МБАЛ Първомай, обаче не се потвърждава.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм