МБАЛ Св. Мина плаща просрочен кредит на депутата Г. Йорданов

Автор:
Вторник, 13 Февруари 2018 13:19
МБАЛ Св. Мина плаща просрочен кредит на депутата Г. Йорданов

МБАЛ Св. Мина, която заради огромни загуби от над 3 млн. лв. , мина под шапката на МБАЛ Св.Пантелеймон, е просрочила кредит за апаратура, взет от бившия управител, сега депутат от БСП Георги Йорданов.

С решение на ОбС от 29 март 2012 г. болницата тегли 850 000 лв. от СИБАНК за компютърен томограф и Скопично-графичен рентгенов апарат.

Болницата обаче е просрочила погасителните вноски към банката.

Това е причината да бъдат договорени анекси към контракта за банков кредит и към този за особен залог върху новозакупената апаратура.

Към 16-ти ноември 2017 г. болницата дължи 329 312 лв. , като 46 576 лв от тях е просрочената главница.

Затова според анкесите МБАЛ Св. Мина ще плаща вноски по нов погасителен план, който приключва чак през 2020 г.

Според него две равни вноски по 109 971 лв. трябва да се внесат на 20-ти юни 2018 г. и на 20-ти юни 2019 г., а последната изравнителна вноска от 109 970 лв. ще бъде изплатена до 20-ти февруари 2020 г.

Освен това МБАЛ Св. Мина се задължава да индивидуализира учредения особен залог върху новозакупените два апарата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • лекар

  Тоя е за прокурор БСП депутат го направи да го спасява!!!

 • лекар

  За спасяване е Св.Мина. Тоя я спасяваше три години, ама тези след него се предадоха.

 • Слай

  Ако Йорданов не беше купил апаратурата за образна диагностика през 2012 година с разрешението на общинския съвет и кмета на града, Св. Мина щеше да затвори още тогава, поради липса на медицински стандарти, за което имаше предписание и предупреждение от съответните компетентни органи. Затова, Йорданов трябва да го похвалите, а не с тенденциозни заглавия да се мъчите да го уязвите.

 • Слай- продължение

  Тоест, именно с тези си действия Йорданов удължи работа на тази болница поне с 6, 7 години. Та, от редакцията, изследвайте темата в дълбочина, и направете предложение от вашата висока трибуна, Йорданов да бъде награден за това, че удължи живота на една болница, която беше пред закриване поради липса на апаратура още през 2011 година, когато я пое.

 • читател

  отговори на: Слай- продължение

  Слай, стига комунистически щуротии, просто болницата няма място за самостоятелно същкествуване в града и правилно беше предприето решение да се обедини с другата общинска бонница. Д-р Йорданов да бъде изпратен на НАРОДЕН СЪД И ТАМ ДА ГО НАГРАДЯТ!!! И твоите свидетелства Слай...

 • Павел Писаренко

  Ами този велик Управител започна Първа градска(томографа го остави в кашони и така спаси болницата или комисионните) други я довършиха ,но той е първи сред равни-съсипвачи на Първа градска.
  За награда му дадоха Окръжна и там ли има спасителна акция след него?

 • наблюдател

  А въпросните "ремонти" на въпросния "доктор", които излязоха златни на болницата. Няма да изпадам в подробности, но по това време през кабинета му минаваха само "майстори" (цигани). Нека, ако някой може и иска да направи една финанс. ревизия на направеното и платеното и всичко ще цъфне. За пример само да се види смяната на иначе здравите входни врати с тези, сегашните, колко струва 1 бр. Иначе за цитираната по-горе специализирана техника, която и до днес не е в експлоатация, не знам защо я купи. НЕ ВЯРВАМ да е заради комисионна, хаха! Както и ремонта впрочем. Какво да си помисли човек за коментаторите Слай и лекар, освен че може би са му "братя по орУжие" щом така пламенно го защитават.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм