Прокурори ще издирват трупче в Университетската АГ клиника

Автор:
Сряда, 24 Септември 2008 21:01

Автор plovdiv-online 

Image
К. Зисов
Трупчето на 950 грамово бебе, родено живо, но издъхнало, след като е поставено в кувьоз, ще дирят прокурори в АГ клиниката на Университетска болница "Свети Георги". Това става по жалба на бащата Данаил Георгиев, на който не му се предоставя възможност да види трупчето, нито му се обяснява кога и как е починало детето и защо не е вписано в документацията на отделението.

Всичко става след едномесечно лечение в отделението по патологична бременост на съпругата му Весела, която в седмия месец започнала да ражда. На 21 сепетмеври около 17 часа се ражда живо момиченце със самостоятелно дишане, но с тегло 950 грама. То е поставено в кувьоз, а на следващия ден майката случайно научава за смърта му. Бащата настоява да му бъде дадена възможност да види тялото на починалото бебе и медицинската документация по раждането, което вече няколко дни му се отказава.

Според г-н Георгиев в продължение на 20 часа не са дадени сведения в какво състояние е било новореденото, кога и как е починало. Според бащата тялото е в неизвественост и никои от лекарите в клиниката не се е ангажирал с информация.

Д-р Константин Зисов, зам.-директор по лечебната дейност в университетската болница „Свети Георги”, обясни, че има назначена проверка. Той поясни, че според медицинските стандарти, роденото под 1000 грама дете се води като аборт и затова няма регистрация в документацията на отделението. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм