Тракия е спортният квартал на Пловдив

Автор:
Неделя, 01 Ноември 2015 19:48
Тракия е спортният квартал на Пловдив

Да си призная, не спирам да се ядосвам, когато чуя някой да се оплаква, че в Пловдив нямало къде да се спортува. Обикновено така говорят хора със задници като миндери, които ги мързи да отидат пеша дори до кварталния магазин. Тези лъжи масово се разпространяваха и по време на предизборната кампания. А места за спортуване в Пловдив колкото искаш. Стига да имаш мерак да тичаш или да поиграеш футбол, тенис или волейбол.

Велоалеите в града пък дават възможност да лееш пот на воля, без да замърсяваш околната среда. И не случайно спортният комплекс "Пловдив" от сутрин до вечер гъмжи от хора на всякаква възраст, които тичат, карат колела по страхотните велоалеи или правят гимнастика.

Тракийци също имат чудесни условия за спорт. Няма да крия, че съм ревнив към този квартал, защото тук живея вече 33 години. Трудно беше да се преселя в "Тракия", защото съм израснал между Марица и Четвъртък пазара, но сега не бих го заменил за нищо на света. Наред със зеленината и чистотата едно от най-хубавите неща в най-новия пловдивски квартал е възможността да се спортува.

За страхотните велоалеи стана дума. Много важно е обаче, че тук непрекъснато се откриват спортни игрища и фитнес центрове. А наскоро две стари бараки на общината се превърнаха в зали за джудо и тенис на маса. А какво да кажа за "Лаута". Този змиярник беше кошмар за тракийци, които не смееха дасе разхождат тук дори през деня. Освен че там беше залесена нова гора, вече има алеи за бягане и колоездене и фитнес зони.

Няма нищо чудно, че "Тракия" стана спортен квартал, защото кметът Костадин Димитров е спортист. И съвсем естествено е бившият национал по таеуон-до да е пристрастен към спорта. Нямам какво повече да добавя. Само това, че който иска да е здрав, да облича екипа и да спортува на воля.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм