Вот на недоверие и за здравеопазването

Автор:
Събота, 12 Октомври 2013 09:05
Вот на недоверие и за здравеопазването

Вотовете на недоверие биха могли да бъдат внесени за всички секторни политики. До края на годината ще има вот на недоверие за здравеопазване, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

С 65 % ще бъдат ограничени средствата на всички лечебни заведения, без значение какъв прием осъществяват. Това означава, че 65 % са достатъчни единствено и само за заплати евентуално, социални и здравни осигуровки на работещите и нищо друго, или за лекарства и консумативи, а не за заплати и осигуряване на работещите, обясни Атанасова.

Всички в този сектор ще бъдат на улицата и ще поискат масово оставката на това правителство, посочи бившият здравен министър.

Конкретните варианти за справяне с проблема с недостиг на средства в касата са основно два – ако имаме по-висока събираемост на здравни вноски, Надзорният съвет на касата пое ангажимент да гласува тези средства да могат да се включат в здравеопазването и болниците да могат да работят на пълни обороти, каза Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Вторият вариант е актуализация на бюджета на касата, което ние категорично сме заявили, че ще подкрепим, добави Дариткова.

Източник: Новините бг

Според нея, става въпрос за недостиг на около 130 млн. лева.

„При един милиард взет заем това е доста малка сума и не би следвало да се отрази", посочи тя.

„В момента единственото, с което се занимава Министерство на здравеопазването, е безпринципно и безпощадно кадруване, смени на управители на фондове, национални онкологични болници", каза още Дариткова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм