Тодорова скочи на Андреева

Автор:
Петък, 11 Октомври 2013 07:35
Румяна Тодорова Румяна Тодорова

Ако от бюджета на Здравната каса се вземат 2%, които чрез частните осигурителни фондове се дават за болниците, извънболничната помощ няма да издържи.

Така директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова коментира предложените от здравния министър Таня Андреева промени в модела на финансиране в сектора.

Припомняме, че Андреева обяви, че с премиера Орешарски харесализаедно идеята 2 % от сегашната здравна вноска да се дадат на частните осигурителни фондове.

Промяната може да влезе в сила от средата на 2014 година, каза здравният министър.

Според Румяна Тодорова, ако тази стъпка не се прецизира, преди да бъде приета, има риск цялата система да бъде съборена.

Дефицитът на касата се увеличава, като средствата, които няма да достигнат на институцията да плати на болниците до края на годината, вече възлизат на 137 милиона лева.

Източник: Новините бг

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • STATIA

    OТ 6.12.2010

    Простосмъртните граждани имат шанс на общинско жилище, само ако са абсолютно безимотни и не притежават собственост в града и страната. За кандидатите за ведомствения фонд забраната за недвижима собственост важи само за Пловдив. Една от молбите е на главния юрисконсулт в общината Теодора Мурджева. Тя е настанена във ведомствено жилище на ул. “Гео Милев” 28, в ЖСК “Електроника”, и е подала заявление да го купи. Теодора Мурджева е доказала с документи, че има жилищна нужда и няма собственост, обясни шефката на отдел “Жилищно настаняване” Хрипси Чектерян. От преписката е видно, че Мурджева е подавала два пъти молба за устройване с ведомствен апартамент. Първият опит е направен през 2005 г. Тогава юристката живее заедно със семейството на ул. “П. Тодоров” 8, в центъра на Пловдив, заедно с тричленното си семейство. Съпругът й е известен хирург д-р Красимир Мурджев, който е и член на градския съвет на БСП. Комисията отказва настаняването, тъй като юристката няма тригодишен стаж в общината. Междувременно тя решава и проблема със собствеността, като прехвърля апартамента на “П. Тодоров” 8 на майка си. През 2008 г. Мурджева повторно подава молба за настаняване в общинско жилище. Този път искането е удовлетворено и семейството е настанено в ЖСК “Електроника”. Няма никакъв проблем, всичко е законно, гарантира зам.-кметът Александър Долев. Гледаме изключително прецизно документите, а те са в ред, потвърди и Хрипси Чектерян. Сега семейството се надява да купи квартирата. Цените ще бъдат намалени, включително и за ведомствени жилища, тъй като заради стагнацията на пазара на имотите общината реши да редуцира тарифата с 30 процента. Теодора Мурджева е в отпуск, а мобилният й телефон е изключен. Съседи обаче твърдят, че семейството продължава да обитава кооперацията на “П. Тодоров” 8, в близост до Пожарната.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм