Нелегални лекари по морето

Автор:
Неделя, 21 Юли 2013 08:15
Нелегални лекари по морето

Освен в болниците докторите с ценз са кът и по морето, заяви пред standartnews.com изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев.

Той допълни, че често туристическите фирми се натъкват на лекари, които извършват нелегална медицинска дейност на територията на курортите, защото нямат лиценз за това.

За да е легална дейността, съответният лекар трябва да се регистрира в районната лекарска корегия - съответно Бургас за Южното Черноморие, и Варна - за Северното.

Ежедневно се сблъскваме с псевдолекари или лекари, които нямат право да оперират на наша територия, които извършват дейност, защото е печеливша, а този, който отговаря, е нашата фирма, но не можем да контролираме този процес, подчерта Станев.

Медици, най-често студенти, които още не са завършили, предлагат услугите си на туристи, а след това се налага други доктори да долекуват, защото състоянието им вместо да се подобрява, се влошава.

Оказва се, че в схемата били замесени и таксиметрови шофьори, които работели по курортите.

Те вземали туристи и ги карали в близко здравно заведение.

В крайна сметка туристът обикновено не можел да каже, нито в кое здравно заведение е бил, нито пък името на лекаря, нито как точно е бил лекуван, защото не получавал документ за прилаганото му лечение.

Източник: Стандарт нюз

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм