Шефката на НЗОК оправя направленията

Автор:
Четвъртък, 11 Юли 2013 08:31
Шефката на НЗОК оправя направленията

Пълен анализ на лекарствената политика, за да се види къде изтичат парите на Здравната каса, обеща новата шефка Румяна Тодорова, която за втори път заема поста - предишният й мандат бе при Тройната коалиция.

Какво става в болниците и защо липсват направления - интересното е, че направления липсват в определени региони, което означава, че касите не са си свършили работата, смята Тодорова, която е сестра на евродепутатката от БСП Илияна Йотова.

След август ще се наложи да преговаряме с БЛС и дотогава трябва да сме готови с финансовата база за тези разговори - от НАП трябва да ни кажат също каква е събираемостта на здравните вноски.

За да си направим сметката с какъв бюджет, евентуално, ще работим през следващата година.

Важно е да знаем и какъв е точно броят на здравно неосигурените и защо не се плащат вноските. На всички тези въпроси отговорите трябва да имаме до 10-ина дни, подчерта Тодорова.

Като говорим за демографска криза, ви питам - защо едно нормално раждане на здравно осигурена жена в определени болници варира между 2500 и 3000 лв., защо струва толкова, мога да докажа това и с финансови документи, дадени на тези лица, каза Тодорова.

Имаме над 260 млн. лв. резерв, но трябва да се направи анализ и как върви изпълнението на бюджета до края на годината, предвижда тя.

Никой не е в състояние да ме накара да взема решение, ако аз не съм съгласна с него, не съм се занимавала с политика, не възнамерявам да го правя и нататък, държа на експертното си ниво, заключи новият управител на НЗОК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • Д-р бъра

  Е-е-ей тъп народ,ей,абе не разбирате ли.че МЗ,НЗОК,РЗОК и т.н.нямат НИЩО ОБЩО С МЕДИЦИНАТА!Следователно тези институции трябва да се ръководят не от "ЛЕКАРИ",а от ИКОНОМИСТИ!Имайки предвид опита на десетките нейни предшественици - белодрешковци,провалът и е АБСОЛЮТНО ГАРАНТИРАН!Тежко ни и горко,бедни ми народе,с "ЕКСПЕРТИ"- не само като тази!

 • читател

  Тази основно е сестра на Йотова, после лекар, а най-накрая "мениджър" в здравеопазването!

 • читател2

  Сестра и поне става за секс за една вечер...пък тая,като я гледам и за "менует" не става,грозницата тъпа!Ясно е и колко е лекар щом търси къде да се пенсионира по на завет!Лошото е,че тя,горката не е виновна!!!Да видим колко време ще ни трябва за да го...осъзнаем!!!

 • читател

  отговори на: читател2

  Все пак шефката на НЗОК прави усилия и си махна "баба Яга" бенката от носа... Не че и помага...

 • 878

  Лъжкиня,всичките ти назначения са политически и БСП ти диктуваше ,кои хора да слагаш за директори на РЗОК!

 • Дядо Иван

  Ама вие сте супер капризни бе хора!Ми някой,някъде да е видял КРАСИВА докторка?Аз като ходя при мойто ДЖИПИ си слагам черни очила - толкова е грозна!Те още от малки са с комплекси и затова почват да зубрят,за да ги избиват и...ги правим лекарки!Ма тази не е толкова грозна!Аз бих и навирил балдърите от раз...времената са тежки,все пак...

 • читател

  отговори на: Дядо Иван

  "Дядо Иван" отсрами плащащите здравни осигуровки и ползващите медицинските услуги. Все пак нека не само пациентите да бъдат навирени, давай с теб сме...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм