Сестрата на Илияна Йотова шеф на Касата

Автор:
Понеделник, 08 Юли 2013 15:02
Сестрата на Илияна Йотова шеф на Касата Снимка: в. Дневник

Бившият директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) по времето на Тройната коалиция Румяна Тодорова - сестра на евродепутата от ПЕС Илияна Йотова, и директорът на болницата в Харманли Динчо Генев са двамата кандидати за управител на институцията.

Това стана ясно преди минути, когато изтече крайният срок за внасянето на предложения в парламента.

Кандидатурата на Тодорова е внесена първа от депутати от левицата, а тази на Генев – в последния момент от депутати от ДПС.

Двамата ще бъдат изслушани във вторник от парламентарната здравна комисия, където трябва да представят концепциите си за управление на касата.

Постът управител на НЗОК остана овакантен, след като миналата седмица парламентът отстрани предсрочно досегашния й шеф Пламен Цеков.

Румяна Тодорова започва кариерата си в здравната каса през 2004 година като зам.-шеф на регионалната структура в София-област, а след това заема директорски постове в дирекции на НЗОК.

През 2006 г. става зам.-директор на НЗОК по лекарствата и контрола, а след това и временно изпълняваща длъжността директор, след като тогавашният шеф на институцията Иван Букарев стана съветник на здравния министър Радослав Гайдарски.

По-късно през същата година спечели и конкурс за директорския пост.

През 2009 година, отново след конкурс, получи още един мандат като директор.

След идването на ГЕРБ на власт тя подаде оставка с мотива, че й е оказван политически натиск.

Сега Тодорова е смятана за фаворит за поста.

Динчо Генев е управител на общинската болница в Харманли и председател на Асоциацията на лекарите от болничната помощ.

Той бе сред основните критици на политиката на ГЕРБ в болничната помощ – въвеждането на ограничени бюджети за болниците, неритмичното изплащане на средства и др.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • читател

  директорът на болницата в Харманли Динчо Генев
  . Това да не е виц или комунистите са обхванати от душевно разстройство поради прекаляване с бозата на Бозов...

 • ppp

  Разбира се ,че сестрата ще бъде,това бе ясно от началото,но нали са лицемери тръбят-не може да се работи с д-р Цеков,не дава информация!По закон НЗОК е извън МЗ, но нали винаги искат да наложат своите семейства, от БСП са безпощадно арогантни,сега чакаме и малоумника Джурджев да сложат на РЗОК!За пръв път РЗОК случи на знаещ директор-Маджаров,но не би,комунистите ще сложат Борко,горкото момче,то не е виновно до краят на мандата ,не разбра за какво става дума!Дай му водка и гледай филма!

 • читател

  Изборът на сестра Йотова ще има ефекта на избора на Пеевски! Тези червени идиоти са напълно ненормални!

 • гения

  Знаещия директор Маджаров е пълен мошеник, който съсипа първомайската болница и не плюйте Борко, защото по негово време нямаше такива полярни отношения, както сега. А на бащата на Борко дължат присъствието си в УМБАЛ хиляди мързеливци и гъзоблизци. Слава Богу, човека, лека да му е пръста, направи и доста добри избори. Е и той може да е имал своите "направления", но кретените, които се хабилитираха след него, направо са позор за тая болница. Страхливи интриганти и мишкари

 • до гения

  Никой не коментира бащата на Борко лека му пръст, но неговото отроче Борко е недоразумение като лекар и началник!

 • Дани

  Защо се гневят някои хора? Естествено сестринските чувства нямат нищо общо с назначаването! Това ще кажат експертите от БСП и ние веднага ще им повярваме! Боже, пази България от червената напаст!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм