Д-р Цеков внася в Надзора исканията на РЛК Пловдив

Автор:
Сряда, 27 Февруари 2013 13:31
Д-р Пламен Цеков, д-р Кръстев и д-р Маджаров Д-р Пламен Цеков, д-р Кръстев и д-р Маджаров

Председателят на Националната здравно-осигурителна каса д-р Пламен Цеков прие напълно Декларацията на Районната колегия на БЛС - Пловдив, в която се предлагат спешни мерки за изход от ситуацията в здравеопазването.

Това стана на среща в Районната здравна инспекция, организирана от РЛК Пловдив, на която дойдоха Пламен Цеков и регионалният шеф на Касата д-р Иван Маджаров.

Днес в 16 часа на извънредно събрание на Надзорния съвет на Касата Декларацията на пловдивските лекари ще бъде обсъдена, а Цеков даде надежда предложенвията да се приемат.

Той декларира пред пловдивското лекарско съсловие, че е за връщане на старата система, която работеше до края на 2012 г., и отпадане на невъзможността изпълнителите на медицински дейности да не могат да ползват авансово 15% от следващото тримесечие.

Цеков успокои лекарската гилдия - сред която бяха представители на общински и частни болници, ДКЦ-та и общопрактикуващи лекари, че няма да има неплащания, а спуснатите лимити са само прогнозни.

Той обяви, че има механизми, които да преразпределят в реално време неусвоени пътеки и направления от едни практики към такива, които имат недостиг.

Новото в НЗОК е системата за онлайн отчитане на седмичните справки, така че те да не могат да се манипулират от никой, каза д-р Цеков.

Председателят на РК на БЛС - Пловдив д-р Георги Кръстев запозна Пламен Цеков с писмото на Президента Росен Плевнелиев, изпратено до шефа на Касата и до РЛК - Пловдив, в което държавният глава се разпорежда за мерки, които да се вземат въз основа на Декларацията на пловдивските лекари.

Припомняме, че декларацията беше пратена до Президентството и до Парламента, а снощи бе депозирана и на среща на представители на протестиращите и граждански организации в централата на КНСБ в София.

Какво още каза д-р Пламен Цеков - вижте видео в Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • Иван

  Рядко подготвен и консенсусен се оказа д-р Цеков , а и Д-р Маджаров;останах с впечатление за пиар акция на Кръстев и за да покаже , че има писмо от Президенството.за това и журналистите бяха повече от лекарите, на пръстите на една ръка се брояха управителите.Омръзна ни от плоските шеги на Кръстев,няма ли друг лекар , ерудиран да заеме председателското място?

 • до иван

  има ама не ги избирате

 • до Иван - "ерудирания"

  При такива форуми и искания е по-добре да има повече журналисти, това става ясно и от резултата, а това,че на теб ти се струва нещо не значи че е така. Второ - за това , че преценката ти не е точна говори и факта, че ако е толкова подготвен Д-р Райчинов , нямаше да се стигне до това безумие и да се разкайва за решението си /тази нелепа методика е негова идея и резултат от рядката му подготовка/. Рядко консенсусен бил - ами той забърка такава каша, искат му оставаката, ще е консенсусен я, и главата с пепел даже ще си посипе. На мен ми се струва, че мислите повърхностно. В разултат на "плоските" шеги на Д-р Кръстев и начина му на действие в случая се стигна до преоценка на "ерудирано приетата методика. Плоските шеги не са страшни, страшно е плоското мислене. И накрая , че защто да не се разбере за писмото до президента, то и медийното отразяване на проблема доведоха до решаването на проблема.

 • marg

  методиката е създадена в мин на финансите с една единствена цел - икономии.......заслуга за промяна има пирогов и още три софийски болници а не писмото до президента.....Жоре сега от коя партия си....?

 • до marg

  Правилно,Жоре сега от коя партия си , заряза ли Янето?Както в Смолян разбраха че си човек на Кехайов , така и в Пловдив ще разберат що за стока си !

 • ....

  Разбира се, че заслуга имат всички, вкл. и писмото. Става въпрос за създалата се ситуация, а не за миналото на някой, или за това дали ви харесва или не. Това са две различни неща. Преодолейте личните си страсти.

 • многоточко

  хората искат в управлението нови лица които да са преодолели личните си интереси пред обществените и най добре да не слугуват на определени политически партии

 • .....

  Ами ето им ново име - Д-р Цеков - "ерудиран, подготвен и комуникативен" и сътворил това безумие. Ако такива са новите имена, по-добре да си стоят старите. Лошото е , че хората незнаят какво искат. Възхваляват хората , които явно са се провалили и то на гърба на лекари и пациенти. Затова казвам - МИСЛЕТЕ, ако можете.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм