Държавата плаща на Пловдив над 1.5 млн. лева за Белодробна

Автор:
Вторник, 19 Януари 2010 13:33

Дълговете на здравницата също се поемат от националния бюджет, функцията се запазва

Веселина Бонева 

ImageБелодробна болница не е заплашена от обявяване в несъстоятелност от кредиторите й. Това обяви областният управител Иван Тотев, който днес се е срещнал с големите кредитори на здравницата - ЕВН, хранителна фирма Елпида, фармацевтичната Миомед, Медофарма и производителите на хляб - Симид. Всички те са заявили, че са готови да разсрочат дълговете, защото имат изгода болницата да продължи да функционира като здравно заведение.

В същото време, ако съветниците гласуват на сесията в сряда да прехвърлят собствеността на Белодробна от общината на държавата, Пловдив ще получи 1 млн. 553 хиляди лева от националния бюджет, а дълговете, които са над 2 млн. също ще бъдат поети от държавата, каза Иван Тотев.

 Той вече е информирал зам.-кмета Александър Константинов и кмета Славчо Атанасов за развитието по казуса "Кудоглу". От кмета се иска да направи правен икономически анализ на здравното заведение и до месец документите ще бъдат подадени в МС, а до 3 месеца могат да се решат всички проблеми, включително дълговете, каза още Иван Тотев, който повече от 10 дни прави совални до здравното министерство, за да се спаси Белодробна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм