Иван Тотев подпомага борбата с хепатита

Автор:
Понеделник, 14 Декември 2009 14:38

plovdiv-online 

ImageОбластният управител на Пловдив инж. Иван Тотев откупи първата картина от благотворителна коледна изложба в помощ на превенцията на хепатита. Тя се казва „Място” и е от серията „Спомени от лятото” на Стоянка Коджаманова.

От днес в сградата на областната администрация на площад „Никола Мушанов” № 1 са подредени творбите на младите пловдивски художници Светослав Славов, Стоянка Коджаманова, Милена Танева и Офелия Колева.

Всеки 12-ти човек по света е заразен с вируса на хепатит. По неофициална информация в България засегнати от болестта са половин милион души.

Една част от тях дори не знаят, че са заразени, а това е много опасно – обясни координаторът на Националното сдружение за борба с хепатита „Хепасист” в Пловдив Тодор Петров. Той допълни, че целта на изложбата е чрез част от набраните от продажба средства да се подпомогне борбата с хепатита. Средствата ще се използват за превенция на хепатит за гражданите на Пловдив.Заместник - областният управите Георги Игнатов изрази съпричастността на областната администрация към каузата и заяви, че е много важна информираността на обществото, особено сред младите хора. От своя страна областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев подчерта, че сградата на областната администрация е отворена за всички, желаещи да видят прекрасните творби, да подарят красота на своите близки за предстоящите празници и същевременно да подпомогнат борбата с хепатита.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм