Калин Калинов VS Александър Константинов

Автор:
Вторник, 13 Октомври 2009 19:54

Автор plovdiv-online

ImageД-р Калин Калинов, шеф на ДКЦ 5, влиза в нова фаза на битката си с ресорния зам.-кмет Александър Константинов. Калинов изпрати писмен отговор чрез медиите до Константинов, в който нарича твърденията на зам.-кмета некомпетентни, неправилни и манипулативни. Пълният текст на писмото - ТУК.

Преди това д-р Калинов заяви, че ще продължи битката си и за изпълнителен директор на Университетска болница, след като по-рано днес от Министерството на здравеопазването съобщиха, че няма победител в конкурса и ще насрочат нов. Той обеща да коментира подробно оценките на комисията, след като получи писменото становище от Министерството.

Припомняме, че след проведения миналата седмица конкурс се пусна информацията, че д-р Калинов се е представил по-добре от временно изпълняващия длъжността директор доц. д-р Божидар Хаджиев.

Хаджиев тръгна да прави подписка сред общинските съветници от ГЕРБ в своя подкрепа, което пък беше определено от областния управител Иван Тотев като непремерена от политическа гледна точка реакция на доцента. Самият Тотев не бил потърсен от Хаджиев да се подпише в декларацията.

Източници на plovdiv-online от здравното министерство обаче съобщиха, че забавеното оповестяване на резултатите от конкурса е нарочно и е поръчано от високо място. Оттам целели да видят има ли лични амбиции и ползване на партия ГЕРБ за трамплин за постове. Особено се следяла реакцията на други политически сили - за кого се обявяват в предпочитанията си. Според източниците ни порязването на доц. Хаджиев може и да го лиши от шанс да оглави УМБАЛ при следващия конкурс, защото ясно проличала подкрепа от БСП и ВМРО, които използвали момента да атакуват д-р Калинов преди обявяването на резултатите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм