Хаджиев не коментира злоупотреби в Университетска без министъра

Автор:
Сряда, 12 Август 2009 20:20

Автор plovdiv-online

ImageНовият изпълнителен директор на Университетска болница "Свети Георги" доц. Божидар Хаджиев отказа да коментира има ли финансови злоупотреби при 35 милионния дълг, оставен в наследство от предишния титуляр доц. Илия Баташки. Хаджиев оповести, че проверката е приключила, но докато с данните не бъде запознат министъра на здравеопозването Божидар Нанев, той няма да ги коментира.

Въпреки колосалния дълг двама от бившите зам.-директори запазват постовете си. Това са лявата и дясната ръка на доц. Баташки - д-р Константин Зисов и икономистката Валентина Семерджиева. Новото попълнение е микробиологът Тихомир Дерменджиев.

Хаджиев оповести, че най-вероятно ще се откаже от мястото си на съветник в ОбС, защото новата длъжност ще отнеме много от времето му, за да е полезен в съвета. Съветник обаче е неговият предшественик доц. Илия Баташки, макар че беше изпълнителен директор на Университетска.

В гилдията вече се коментира, че никакви нарошуния в най-голямата болница в Южна България няма да излязат наяве, а със запазените постове на Зисов и Семерджиева практически се блокирала всякаква такава вероятност. Та тъкмо те са хората, които трябва да отговарят за разходването на средствата, а остават на постовете си, коментираха лекари от Университетска. Според тях е постигната договорка между предишен и настоящ управител на "Свети Георги" да не се вадят кирливи ризи.

Д-р Хаджиев оповести, че само за първото полугодие на тази година разходите са почти колкото за цялата 2008, като загубите всеки месец са по 500 хиляди лева. Само 9 от 37 клиники са печеливши, ще има преразглеждане и на статута на т.нар. стари професори, които имали повече представителни функции. Назначенията на лекари са стопирани. Около 1.3 млн лева годишно биха могли да се спестят от еленергия, изчислили още в Университетска.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм