Лъчезар Иванов: "Свети Георги" е пример за точене на пари към партийни каси

Автор:
Вторник, 11 Август 2009 13:44

ImageЗам.-председателят на Народното събрание д-р Лъчезар Иванов даде като пример на здравно заведение, което е служело за източване на пари към партийни каси, пловдивската Университетска болница "Свети Георги". Това стана в сутрешния блок на Нова телевизия.

Махаме ръководствата на болници, натрупали дълговете, каза Иванов. Като пример за особено лошо управление той даде Университетската болница в Пловдив, където били натрупани 38 млн лв дългове. Директорът й - одц. Илия Баташки, който беше мажоритарен кандидат на Коалиция за България от Пловдив, беше освободен на 4 август заедно с целия борд. Баташки определи уволнението си като политическо. Според Иванов обаче за големите дългове има друго обяснение – налице било отклоняване от средства за здравеопазване към партийни каси. Част от дълговете на болниците са пари, с които са се пълнили касите на политическите партии, твърди депутатът.

Както plovdiv-online съобщи, днес предстои избор на двама заместник-директори на Университетска. За директор и член на борда беше избран преди 10 дни доц. Божидар Хаджиев, общински съветник от ГЕРБ.

Пълна реорганизация на Националната здравна каса обеща още Лъчезар Иванов.  Той напомни, че в съда вече се обжалва конкурса за шеф на Здравната каса, който бе спечелен от Румяна Тодорова – досегашен директор на НЗОК и сестра на червената евродепутатка Илияна Йотова. Ако съдът не уважи аргументите им, герберите ще пристъпят към законодателна промяна за ръководството и структурата на НЗОК, каза Лъчезар Иванов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм