Д-р Цветан Райчинов шеф на БЛС, с един глас бие фаворита на д-р Нанев

Автор:
Неделя, 09 Август 2009 19:03

Автор и снимка plovdiv-online 

Image
Божидар Нанев
Д-р Цветан Райчинов, досега зам.-председател на Българския лекарски съюз, пое временно председателския пост до провеждането на Събор за избор на нов шеф. Това реши Националният съвет на съсловната организация на свое заседание във Велико Търново, след като председателят на БЛС, избран през януари 2009, д-р Божидар Нанев, стана министър на здравеопазването.

Любопитното е, че д-р Цветан Райчинов, който е шеф на русенската лекарска колегия, беше претендент за поста в конкуренция с д-р Нанев и загуби само с два гласа през януари. Той беше член и на предишното ръководство на БЛС.

Конкурент на д-р Райчинов беше другият зам.-председател - д-р Стефан Константинов, който пък е фаворит на Божидар Нанев. Райчинов спечели с разлика само един глас.

Другото важно решение е Съборът на организацията да се проведе в двумесечен срок. Дотогава трябва да бъде подготвен и подписан Националният рамков договор за 2010.

Д-р Райчинов коментира пред plovdiv-online, че съсловната организация остава на своите позиции независимо, че председателят й д-р Божидар Нанев вече е "от другата страна". Настояваме за промени в Закона за здравното осигуряване, тъй като там бяха премахнати текстовете, гарантиращи сключването на Националния рамков договор, и бяха дадени изключителни правомощия на Националната здравна ама да взема решения, каза д-р Райчинов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм