Спешна мега свирка за Божидар Хаджиев

Автор:
Събота, 08 Август 2009 23:21

ImageПиар агенцията Мега комюникейшънс, която до и по изборите ни уверяваше какъв финансов възход има в Университетска болница "Свети Георги", а новият изпълнитилен директор доц. Божидар Хаджиев и членовете на новия борд от Министерството на здравеопазването разкриха 35 млн дългове, побърза да направи спешна свирка на биг боса в бяло, макар да е от ГЕРБ.

Новината е, че спешно закупен препарат за 56 хил. лева е спасил живота на дете! Чудесно. Това е задължение на най-голямото здравно заведение в Южна България.

Задължение е и на изпълнителния директор да направи всичко по силите си, че 13-годишният Стефан Стоянов, който страда от рядка форма на хемофилия, да има тези 18 броя флакони от препарата Novo Seven.  После пиарите уточняват, че УМБАЛ "Свети Георги" плащал за лечението на Стефан от 5 години. Ами нормално е, кое е чудното!

Един флакон Novo Seven струва 3 100 лева, общо за лечението на детето плащаме 55 800 лева, казал изпълнителният директор на Университетската болница, цитиран от Мега комюникейшънс. НЗОК обаче не поемала разходите по закупуване на препарата. Ето това е новината - в самия край.

Здравното министерство спешно трябва да преразгледа дейността на Националната здравно-осигурителна каса. Необходими са и законодателни инициативи там, казват редови лекари, които не са обслужвани поради зает пост.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм