Голееееми лекарски рокади по политпричини

Автор:
Сряда, 15 Юли 2009 19:08

Image
Лекарската гилдия е неспокойна
Зъболекарят и бивш областен управител в кабинета Сакскобургготски Гьока Хаджипетров (НДСВ) влиза в директорския борд на болница “Пловдив”. Оттам пък излиза заместник-директорът на лечебницата д-р Аргир Аргиров. Рокадата ще се гласува на извънредно събрание на 22 юли. Д-р Аргиров, който е в Управителния съвет на Районната лекарска колегия, коментира, че освобождаването му от борда е политически акт, свързан с членството му в ГЕРБ.

В същото време на сесията в четвъртък като предложение от извънреден порядък влиза гласуването на тригодишен управленски договор на доц. Никола Ананощев като управител на Онкодиспансера. Ананощев досега беше временно изпълняващ длъжността, докато мине прокурорската проверка за нарушения в здравното заведение.

Преди месец кметът Славчо Атанасов обяви, че постоянен договор на Ананощев няма да бъде пуснат, докато не мине проверката. Атанасов обаче е в платен годишен отпуск, когато е вкарано предложението. В отпуск е и главният секретар Петя Дойчинова. Предложението до ОбС е направено от зам.-кмета Александър Константинов, който оглавяваше и комисията при конкурса за директор на Онкото, спечелен от доц. Ананощев.

Ананощев в същото време е и зам.-директор на Университетска болница на половин щат. 12-часовият работен ден е разрешен по Кодекса на труда.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм