49 делегати пращат пловдивските лекари на Събора

Автор:
Сряда, 07 Януари 2009 13:11

Районната лекарска колегия застава зад свикания със заповед на министър Евгений Желев отчетно-изборен Събор на БЛС

Image
Д-р Сакакушев
Управителният съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Пловдив, предложи на Делегатското събрание, провело се на 6 януари 2009 в зала „Дружба” на хотел „Санкт Петербург”, да участва с пълен брой делегати на свикания със заповед на здравния министър д-р Евгений Желев отчетно-изборен Събор на БЛС на 9-11 януари 2009 г. РЛК – Пловдив, втората по големина Лекарска колегия след софийската, ще участва с 49 делегати съгласно Устава на БЛС.

Само двама члена на Делегатското събрание се обявиха против Събора.

Пловдивският акушер-гинеколог д-р Георги Ставракев ще е модератор на втората част на Събора – заседанието по избора, чиято цел е да се излъчи нов председател, зам.-председатели и  Управителен съвет.

Делегатското събрание в Пловдив реши да подкрепи кандидатурата на д-р Атанас Калчев от Военна болница за член на Контролната комисия.

Д-р Кирил Еленски, д-р Георги Сакакушев, д-р Георги Ставракев и д-р Георги Цигаровски са останалите номинации на пловдивската Лекарска колегия за управителните органи на БЛС. Колегията не издигна кандидатура за председател на Съюза.

Три дни преди Събора официално издигнатите кандидатури са две. Варненската колегия издигна своя председател д-р Нанев, а пазарджишката – кандидатурата на д-р Михаил Тиков.

Делегатското събрание на РЛК – Пловдив,  с гласуване  подкрепи  предлаганите промени   в Устава на БЛС,  предложени   от организационния комитет , като счита че това е демократичен акт и либерализира процедурата на избора.

Докато течеше събранието, стана ясно, че Върховният административен съд е оставил без разглеждане 28 жалби, подадени срещу Заповедта на министър Евгений Желев за свикване на отчетно-изборния Събор.

Отчетно-изборният Събор на БЛС ще се проведе в залата на Военно-медицинска академия в София. РЛК – Пловдив, излъчи и свои представители във всяка една от Комисиите на Събора. Член на Комисията по избора е д-р Пенчо Делев, в Мандатната комисия влиза д-р Костадин Чифлигаров, а в Комисията по предложенията – д-р Златко Илиев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм