Празник на безопасното движение в Южен

Автор:
Сряда, 05 Август 2020 11:53
Празник на безопасното движение в Южен

Община Пловдив, Сектор "Пътна полиция" - Пловдив и BG Бъди активен канят децата от район "Южен" и техните родители на празник, посветен на пътната безопасност и опазване чистотата на града.

Утре, 6 август от 18.00 часа на детската площадка по безопасност на движението срещу парк "Белите брези"(Точното място е: детската площадка по безопасност на движението срещу парк "Белите брези", ул. "Лазо Войвода" и "Скопие"
https://www.google.com/maps/search/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA+%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8 /@42.1261263,24.744997,176m/data=!3m1!1e3) ще се проведе второто събитие от съвместната инициатива „Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”.

Миналата седмица тя се осъществи в район "Тракия", а целта на инициативата е създаване на навици и отношение у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти.

Организаторите отново са приготвили много забавни и интересни игри, а главен инспектор Ботьо Гиргинов ще покаже на децата и ще ги научи на неща, свързани с пътната безопасност, правилното пресичане и каране на велосипеди и тротинетки, както и спазване на правилата за движение по пътищата.

Младежите от сдружение BG Бъди активен са подготвили много разнообразни състезания, свързани с опазване чистотата на околната среда и разделното събиране на отпадъци със специални награди за най-активните деца.

Община Пловдив и район "Южен" са осигурили допълнително музикална програма и изненади.

През настоящата година администрацията в лицето на ОП "Организация и контрол на транспорта" обнови трите детски площадки по безопасност на движението, като възстанови счупените светофари, знаци и маркировка в районите "Тракия", "Южен" и "Северен". Последната изброена в момента се ремонтира изцяло, като е положен нов асфалт, маркировка, предстои да бъдат поставена чисто нова светофарна уредба, пейки и озеленяване.

Отправяме специална покана към децата да се забавляваме заедно по време на лятната ваканция.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм