Пловдивската лекарска колегия избира делегати за Събора на БЛС

Автор:
Събота, 03 Януари 2009 12:02

В битка влизат шефът на Биофарма, двама кандидати от Варна, един от Русе, София мълчи 

Автор plovdiv-online 

Image
Д-р Сакакушев
На 6 януари 2009 г. от 15 часа в зала „Дружба” на хотел „Санкт Петербург” ще се състои заседание на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Пловдив. От 17 часа пак там започва и събранието на делегатите от РЛК – Пловдив, за назначения от министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев отчетно-изборен Събор на БЛС, който ще се проведе на 9-11 януари 2009 г. в столицата. Пловдивската колегия като втора по големина в страната има право да излъчи 46 делегати, обясни председателят й д-р Георги Сакакушев. Дневният ред на събранието - на сайта на Районната лекарска колегия ТУК.

Битката за нов шеф на Българския лекарски съюз (БЛС) обещава да е люта. Заради отлагания с повече от девет месеца отчетно-изборен събор от настоящия председател д-р Андрей Кехайов, обявен от здравния министър д-р Евгений Желев за нелегитимен, се стигна до напрежение сред районните лекарски колегии. Първи на бунт срещу Кехайов и машинациите му се вдигнаха във Варна, София и Русе. Тъкмо оттам са и първите кандидатури за нов председател на БЛС.

Председателят на РК на БЛС - Варна, д-р Божидар Нанев е едната кандидатура от морската столица. Той е 45 годишен, хирург в Клиниката по Гърдна хирургия и Сектор Детска хирургия към Университетска болница - Варна. Втората кандидатура е на един от зам.-председателите. В Русе е издигната кандидатурата на техния председател д-р Светослав Дачев. Шефът на мощната козметична фирма "Биофарма" също се очаква да влезе в надпреварата. От София засега пазят пълно мълчание върху техния претендент. Пловдивската лекарска колегия няма да издига свой кандидат за поста, е ясно на този етап. Кого евентуално ще подкрепи, ще стане ясно след събранието на 6 януари в "Санкт Петербург".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм