Благотворителен концерт „Втори шанс за Ива Цекова”

Автор:
Събота, 03 Януари 2009 10:58

ImageКато студентка на пълна стипендия в Харвард Ива Цекова се сблъсква с най-лошата вест: диагностицирана е с предлевкемично заболяване. През 2007 г. състоянието й се влошава и се налага спешна костно-мозъчна трансплантация в Dana-Farber Cancer Institute в Бостън. След петмесечно търсене на подходящ донор в цялата Световна Дарителска Банка се намира само един такъв: 23-годишен мъж от Италия, който предпочита да остане анонимен.

През януари 2008 г. Ива преживява костно-мозъчната трансплантация, но с незадоволителен начален резултат. През май същият донор се съгласи на допълнително дарение на стволови клетки. В момента Ива е в процес на бавно и продължително възстановяване.

Тя се нуждае от средства за скъпите лекарства, ежеседмични възстановителни процедури и здравословна храна. Минималните й месечни разходи само за тях са над $800, а състоянието й все още не позволява тя да се върне на работа.

Затова Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и Клиниката по онкология и хематологоия към Университетска болница „Св. Георги” – Пловдив, организират благотворителен концерт „Втори шанс за Ива Цекова”.

Той е на 10 януари, събота, от 18:00 часа в залата на Драматичен театър – Пловдив, и е с участието на Теодосий Спасов, БИГ БЕНД – Пловдив и Виолета Гиндева. Средствата са изцяло за подкрепа на Ива, която казва: “Безкрайно благодаря на всички за протегнатата ръка в този тежък момент! Стискайте палци, вярвайте в мен, както и аз във Вас, за да успеем заедно!”

Сметка за лечение в лева:
Първа инвестиционна банка
Kлон Пловдив
BIС: FINVBGSF
IBAN: BG58FINV91501003736846
Ивелина Красимирова Цекова

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм