Eто по места кои са новите с COVID-19

Автор:
Петък, 10 Юли 2020 14:20
Eто по места кои са новите с COVID-19

От днешните 42 случая на диагностицирани с COVID-19 в Пловдив и областта, обявени в Националната система, голям брой са свързани с посещението на футболния мач ЦСКА – Локомотив Пловдив, абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки, военното поделение в Асеновград, надзиратели в пловдивския затвор, а останалите са единични случаи, които в момента се проучват.

5-ма са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград – 3 жени и 2 мъже, всички са на домашно лечение.

Днес в системата вече са регистрирани и още 4-ма футболисти на Локомотив Пловдив, за които вчера бе съобщено от клуба, също така, отбелязан в системата е и далият положителна проба домакин на отбора. Всички са на домашно лечение.

6 от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а след това са празнували в дискотеките „Сикретс“ или „Бушидо“ в Пловдив.

Те са на различна възраст, предимно млади хора, мъже и жени, всички са в дома си под наблюдение.

От новорегистрираните отново има празнували абитуриентски бал – 5-ма, като след това всички те са продължили да празнуват в нощни заведения – отново „Бушидо“, „Сикретс“, но и двама от тях съобщават, че са посетили дискотека „Премиер“.

От РЗИ са дадени необходимите предписания и се извършват епидемиологични проучвания.

От пловдивския затвор с положителни проби са и двама надзиратели на домашно лечение, като единият е жител на Община Карлово, а другият на Община Марица.

От Община Карлово към днешна дата има регистрирани още 3 случая – 2 жени на 20 и 55 г. и дете на 7 г. Не са хоспитализирани.

Сред случаите имаме нов положителен от Перущица – жена на 42г. евангелистка. На домашно лечение.

В Община Родопи новите случаи са 3, които са на домашно лечение.

Сред днешните случаи има 3-ма хоспитализирани – мъж на 32 г. от Община Марица, мъж на 56 г. от Пловдив и мъж на 49 г. от Община Кричим.

За съжаление има починал пациент от коронавирус – жена на 76 г. от Община Стамболийски, която е имала няколко придружаващи заболявания.

Общите случаи за Област Пловдив са 381, на домашно лечение са 217 лица, оздравелите са 107.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм