Мероприятия на открито - при до 30% капацитет

Автор:
Четвъртък, 09 Юли 2020 17:06
Приз 339 случая Каназирева се сети, че има COVID-19 Приз 339 случая Каназирева се сети, че има COVID-19

След като се овъргаля с наградите на БГ Радио и Купата на Локо иде изтрезняването на властта

Античния театър и лятно кино Орфей ще работят при капацитет 30 процента от местата, в което число се включват и децата до 14 години, при спазване и на всички останали противоепидемични мерки.

Същото ограничение ще важи и за мероприятията на закрито, като всички такива на територията на областта следва да се съгласуват с Областния щаб и заедно с кметовете да се преценява мероприятията дали да се провеждат или да се отменят с оглед ситуацията.

Това реши Областният кризисен щаб начело с д-р Дани Каназирева.

Също така щабът отмени планувания за тази събота концерт в Пловдив на певицата Керана - на площада пред Общината.

Музикалният фестивал Opera Open пък ще се проведе според програмата му, тъй като от 2400 места, продадените билети са само 350, като в този случай са спазени изискванията.

Във връзка с предстоящото провеждане на събори в селата в областта, Щабът взе решение същите да се отменят с оглед епидемичната ситуация.

Във връзка с предстоящия протест в с. Труд, община Марица, с оглед на усложнена ситуация от Областна управа няма да има представители.

Общият брой на положителните проби в област Пловдив към днешна дата е 339, от тях 84 са хоспитализирани, а 200 на домашно лечение.

Към момента 93 са свободните легла в определените болници за прием и лечение на пациенти с COVID-19.

Припомням, че днес сутринта на видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, се взе решение да се върнат част от противоепидемичните мерки.

Премиерът даде разпореждания на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия за спазване на противоепидемичните мерки.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Организацията по посещението на https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpg8 метровия басейн, дълбоко скрит в задния двор наhttps://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpg луксозната кооперация на областната Оправителка - д-р Дани-Здравка :):):), направена ли е?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм