Д-р Калинов: Няма особено завишена заболеваемост

Автор:
Сряда, 08 Юли 2020 17:18
Д-р Калинов: Няма особено завишена заболеваемост

Засега нямаме данни да говорим за особено завишаване на заболеваемостта в Пловдив. Следим стриктно предписанията на националния и областния оперативен щаб и сме в постоянна координация с РЗИ.

Това каза днес шефът на пловдивското общинско здравеопазване д-р Калин Калинов.

Призоваваме хората да спазват правилата за индивидуална хигиена и защита – носенето на маски в закрити помещения и в градския транспорт, използването на дезинфектанти и спазване на социалната дистанцията.

На този етап събитията на открито и на закрито ще продължат да се провеждат, но при стриктно ограничаване на 50% на броя на заетите места и ще следим за това. Спазването на дистанция, дезинфекция и носенето на предпазни маски е задължително, добави Калинов.

Животът трябва да продължи нормално във всички сфери, но всеки един от нас трябва да е отговорен към себе си и околните.

Отново припомняме мерките при епидемична ситуация:

Остава задължително носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем) на закрити обществени места, в т.ч.: транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, търговски обекти, администрации, ЖП гари и автогари, летища, църкви, манастири, храмове и музеи и др.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

Всички спортни, конгресни, културни и др. мероприятия могат да се провеждат на закрито и открито при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Какво става????

    Този човек или е кръгъл професионален идиот, или нас прави такива!!! Даже не може да разчита елементарни данни и като папагал повтаря София1 Нямало данни, а данните през последната седмица ни засипват и натискат!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм