Цъфнахме със 187, но поне болничен график има

Автор:
Понеделник, 29 Юни 2020 14:44
Цъфнахме със 187, но поне болничен график има

Посрещаме два полета от Лондон при засилени мерки на летище Пловдив

От 1 юли влиза в сила графика за дежурствата на екипите от лекар-анестезиолог и две сестри, който всяка една болница в Пловдив ще осигури за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.

Това реши Медицинският щаб след поредна среща с директорите на здравните заведения.

По думите на областния управител Дани Каназирева, създадената организация е много добра и дава възможност да се осигурят до края на годината екипите за интензивното лечение на пациентите с COVID-19.

Тя съобщи, че за първите три месеца, за по 45 дни с по два екипа в графика влиза УМБАЛ “Каспела“, а с по един - УМБАЛ "Еврохоспитал“, МБАЛ "Свети Мина“, МБАЛ "Св. Пантелеймон" и УМБАЛ "Пловдив“.

Следващото тримесечие дежурството ще се поеме от УМБАЛ „Пълмед“ и МБАЛ “Св. Каридад“ с по два екипа за 45 дни и с по един екип от УМБАЛ "Еврохоспитал“ и УМБАЛ "Пловдив“.

По предложение на областния управител като резервна болница, само за лечение на COVID-19, и ако се наложи при усложняване на обстановката, успоредно с УМБАЛ "Свети Георги“, се определя МБАЛ "Свети Иван Рилски“.

С оглед на епидемиологичната ситуация в областта към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 187.

За последните три дни – събота, неделя и понеделник новорегистрираните случаи са общо 24.

От тях в Пловдив са 11, останалите 13 са в областта.

Нови общини, които регистрират заболели, са Садово - 2 и Куклен - 1.

От днешните случаи има мъж на 33 години, военнослужещ в поделение в Асеновград, който ще бъде хоспитализиран. Предприети са всички мерки, относно контактните лица и се връчват предписания.

Има и момче на 7 години от с. Белащица, контактен на майка си и баба си, съобщени миналата седмица.

Направеното епидемиологично проучване показва, че по-голяма част от случаите – 9, са свързани с евангелистката сбирката в Перущица, като новорегистрираните са контактни лица.

В това число от новите случаи - мъж на 40 години от с. Селци, евангелистки пастор и рехабилитатор от Общностния център, който се намира в един двор с Детска градина „Щастливо детство“ и е контактен на готвачката от детското заведение/съобщена миналата седмица/

Друг случаи е показал връзка със завод "Костал“ в Пазарджик, мъж от Пловдив, който работи там.

По данни на РЗИ по общини регистрираните случаи са:

Пловдив – 106, Карлово – 5, Кричим – 5, Хисар – 2, Родопи – 37, Стамболийски – 7, Калояново – 1, Перущица – 13, Раковски – 3, Марица - 2, Асеновград -2, Брезово – 1, Куклен – 1, Садово – 2.

Оздравелите пациенти са 95, а на домашно лечение са 55.

От всички потвърдени случаи до момента 21 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани.

Трима лекари са на домашно лечение, две санитарки също, и само една санитарка е хоспитализирана.

Към момента са хоспитализирани 32 лица:

∙ УМБАЛ "Св. Георги“ Пловдив – 25 (2 интубирани)

∙ МБАЛ "Св. Иван Рилски“ – 5

∙ МБАЛ "Асеновград" - 1

∙ МБАЛ "К. Попов“  Карлово - 1

Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 29.06.2020 г. е 1164.

Във връзка с изискванията на Здравно министерство е създадена организация на летище Пловдив за посрещане на два полета от Лондон.

Екипи на РЗИ и Гранична полиция ще бъдат на място в понеделник и петък, за да посрещнат пътниците и да им бъдат връчени предписания за 14 дневна карантина.

Осигурена от Спешна помощ е и допълнителна линейка.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  8 метровият басейн, https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgдълбоко скрит от погледите /но не и от гугълмапс/ на пловдивчани в задния двор в луксозната кооперацияhttps://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpg на родителите - гладните пенсионери от Гладно поле сем. Кленджарови, на областната Оправителка Дани-Здравка вече пълен ли е с вода?
  И всъщност законен ли е, тъй като не е вписан в имотния регистър?!? Разрешенията по скандалната луксозна кооперация са давани по времето на небезизвестния Ральо Ралев...

 • хаха

  отговори на: читател

  Явно шоуто Мокра фланелка тепърва предстои:)

 • читател

  отговори на: хаха

  Подгизнал с офшорка политик, ми се струва по-интересен конкурс... И гледайки как гърмят шефове на НСБОП, не ми се мисли като дойде време за пловдивските полиПичка, кво ще стане.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм