139 са с COVID в Пловдив и областта, още 1 пастор

Автор:
Понеделник, 22 Юни 2020 11:23
139 са с COVID в Пловдив и областта, още 1 пастор

139 са случаите на коронавирус в Пловдив и областта, съобщи днес на пресконференция Дани Каназирева, шеф на Областния медицински щаб.

Новите случаи са свързани предимно с националната сбирка на пасторите в Перущица, три от 8-те случая вчера пък са на лица контактни с работещи в малката частна фирма край Войводиново в Северна индустриална зона.

След като почина пасторът на Перущица преди два дни, в болница е настанен и пастор от община Марица, който е първи случай в тази община.

Пастор от Карлово пък е транспортиран в МБАЛ Иван Рилски в Пловдив, той също е бил на евангелистката сбирка в Перущица.

За съжаление, подобни масови мероприятия са сериозен риск към момента, коментира Каназирева. На сбирката е имало присъствие на пастори от цялата Пловдивска област.

Към момента в болници в Пловдив са 10 пациенти с коронавирус, като 9 са в УМБАЛ Свети Георги и 1 в Иван Рилски. Няма пациенти на интензивно лечение.

Общо 1233 са под карантина в областта.

Извършените през последната седмица /15 - 21 юни/ проби са 576.

По населени места пациентите с коронавирус се разпределят както следва:

Пловдив - 77, Карлово - 3, Кричим - 3, Хисаря - 2, Родопи - 33, Стамболийски - 6, Калояново - 1, Перущица - 10, Раковски - 3, Марица - 1.

В 13 часа Областният медицински щаб ще изготви график до края на годината за приема и лечението на заразените с коронавирус в пловдивските болници.

Тази седмица двама пациенти от МБАЛ Свети Пантелеймон са били преместени в УМБАЛ Св. Георги.

Предстои да се реши дали вместо лечение само в университетски болници дали да не се командироват анестезиолози и сестри от тях в други здравници с по-малък ресурс, но вече добре оборудвани благодарение на мащабната дарителска кампания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ СЛЕД 14 часа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Областната Оправителка Дани-Здравка отводнява ли https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpg8 метровия си басейн в задния двор на https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgлуксозната кооперация на родителите си - https://i.ibb.co/1sH27GG/22.jpgпенсионерите от Гладно поле сем. Кленджарови?!?

 • читател

  отговори на: читател

  Воайорчето на Дани пак се опули в "задния и двор"! Мастурбирай, мастурбирай, то друго няма да ти остане! Хи, хи, хи!

 • читател

  отговори на: читател

  Отрепко данина, изплува ли от басейна на родителите на областната Оправителка, за да правиш нефелни опити за защита на странно и недоказуема забогатялата областна Дани-Здравка. Влизай в басейна да чистиш, че пак дъждове се очакват и кал се събира в 8 метровия басейн дълбоко скрит от дебилите на Дани в задния й двор. Дъж, гръмотевици и кални води се задават около дейността на областната Оправителка Дани-Здравка. А в бесейна между 2 безплатни кафета може да правиш това в което си най-добър. Ти си знаеш... Данина отрепко.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм