2 болници в Пловдив остават за COVID-19

Автор:
Вторник, 26 Май 2020 14:32
2 болници в Пловдив остават за COVID-19

2 болници в Пловдив - УМБАЛ Св. Георги и УМБАЛ Каспела остават да работят с пациенти с коронавирус. Това реши днес Областният медицински щаб.

Три са лечебниците, които са поели реално 93-ата пациенти досега, Свети Георги - 34, Пълмед - 20 и Каспела - 10. Двама са били на лечение в Св. Каридад и 1 - в Карловската болница.

Ако няма влошаване на ситуацията, от днес пациенти с коронавирус ще се лекуват само в Свети Георги и в Каспела, каза областната управителка Дани Каназирева.

Останалите лечебници трябва да имат изолирани помещения за евентуални съмнителни пациенти, дошли с друго основно заболяване. Те също така трябва да имат готовност до 48 часа при влошаване на ситуацията да възстановят режима по време на извънредното положение.

През последната седмица в Пловдив е регистриран един случай на коронавирус - на 57-годишен мъж от Раковски.

От общо 93-те случая на диагностицирани с коронавирус от града и областта - 67 са били на болнично лечение.

16 са били пък заразените медици, от които 12 са излекувани към момента.

От днес УМБАЛ Свети Георги разполага с 68 легла за коронавирусни, от които 36 са свободни. УМБАЛ Каспела има 8 легла, 3 за интензивно лечение.

Не се лекуват всички пациенти с хлорокин, каза д-р Сийка Димчева от РЗИ. Конкретното лечение се определя от лекаря спрямо съпътстващите заболявания, уточни тя.

Не се отбелязва ръст на чревни и други вирусни инфекции в РЗИ - Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм