Тестват за COVID персонала на социалните заведения

Автор:
Петък, 08 Май 2020 12:05
Тестват за COVID персонала на социалните заведения

Започна изследване за COVID-19 на персонала във всички домове за стари хора, за възрастни с увреждания и в центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи на територията на област Пловдив, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Тя уточни, че изследването се извършва от РЗИ с PCR-тестове. То ще обхване общо 650 служители от 52 социални институции, разположени в 11 общини, като най-големият брой от домовете и центровете - 33, се намират на територията на Община Пловдив.

„За мен е много важно хората от най-уязвимите групи в обществото да бъдат предпазени. Важно е да предотвратим риска от заразяване с опасната болест, както и от създаването на огнища на вируса на територията на областта. Създадена е много добра организация, като тестването трябва да приключи до 15 май 2020г, заяви Дани Каназирева.

По думите й, работата на лабораториите е организирана така , че да не се пречи на взимането и обработването на проби на другите пациенти.

Областният управител обясни, че при наличието на положителна проба за COVID-19 ще се предприемат незабавни противоепидемични действия за ограничаване на разпространението на вируса в съответната социална институция.

На следващ етап се обмисля да се пристъпи и към изследване на лицата, настанени в домовете.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpg8 метровият басейн в задния двор в https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgлуксозната кооперация, собственост на родителите пенсионери от Гладно поле на областната Оправителка Дани-Здравка санира ли се редовно против Корона?

 • *

  отговори на: читател

  Едно си глОпака знае - едно си всеки ден бае!

 • читател

  отговори на: *

  ИдиоД, ако имаш други факти дай ги... Но областната Оправителка Дани-Здравка е необяснимо забогатяла. И да, идиоД, ще дойде време, да се провери източникът на това неадекватно офшорно забогатяване.

 • *

  отговори на: читател

  Ами фактите и обвиненията са работа на ителигентни, образовани и грамотни хора! А ти глОпако не си от тях! На ръгул като теб, който пише "областна Оправителка", вместо "областна Управителка", никой вяра не хваща, а няма и да хване! Аде зобай боб, пръдлак селски!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм