Д-р Нели Пандова-Илиева е вторият починал лекар

Автор:
Неделя, 03 Май 2020 11:16
Д-р Нели Пандова-Илиева е вторият починал лекар

Д-р Нели Пандова - Илиева /61/ е вторият лекар в България, починал от коронавирус 24 часа след първия смъртен случай на доктор у нас.

Тя е специалист от Спешна помощ в София и една от първите заразени, лекувана е дълго време в Окръжна болница.

След две отрицателни проби и подобряване на състоянието е била изписана за домашно лечение.

Вчера внезапно е влошила състоянието си, интубирана е още при пристигането й в Александровска болница, но е починала почти веднага.

Бърз тест е показал отново наличие на коронавирус, чака се потвърждение с PCR тест.

Отпреди няколко дни има съобщение на хонконгски колеги, които правят изследване на голяма групи пациенти след отрицателни резултати, при които се установява наличието на вирусни частици, коментира ген. Венцислав Мутафчийски.

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно!, пишат колегите й от Спешна помощ

Цялото семейство на първата починалата лекарка - д-р Илияна Иванова, от Инфекциозно отделение в областната болница в Сливен е заразено с коронавирус.

Съпругът на д-р Илияна Иванова, който също е инфекционист в отделението на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", е с положителна проба.

В болницата са приети и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали положителни проби за вируса.

Поклонението пред паметта на д-р Иванова е днес по обед в болницата.

Правят се постъпки от ръководството на лечебното заведение съпругът да получи разрешение да изпрати жена си в последния й път.

В Инфекциозното отделение, където тя работеше заедно със съпруга й, вече има 7 болни медици.

Една от медицинските сестри е в по-тежко състояние.

Заради големия брой заразен медицински персонал там, от 4 май в Инфекциозното ще бъдат командировани медици от други отделения, на първо време медицински сестри.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм