Мутафчийски свали униформата! Щабът работи!

Автор:
Неделя, 03 Май 2020 09:09
Мутафчийски свали униформата! Щабът работи!

Още облекчаване на мерките умуват днес, въпреки че смъртните случаи не намаляват

Ген. Венцислав Мутафчийски се появи за първи път от 67 дни насам в цивилен костюм на сутрешна пресконференция с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Двамата обясниха, че от Националния оперативен щаб е настояването всекидневните брифинги да спрат, а не от премиера.

Това, че Щабът е спрял работа, е много некоректно заглавие и категорично не е истина. Молбата за начина на оповестяване беше лично наша и това е факт. Ние дори искахме да се прави само чрез прессъобщения, заяви проф. Мутафчийски.

Той добави, че всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията.

Процесът не винаги минава гладко и това е нормално. Ние имаме много интересна комуникация, защото тя се развива като спор, в който се взимат най-правилните решения, добави проф. Мутафчийски.

Според премиера Бойко Борисов пък от две седмици били молбите на Щаба да се спрат пресконференциите.

Съзирам поредния умисъл и ще кажа, че Щабът никога не е разформирован, а работи на пълни обороти. Така започна изявлението си в Министерския съвет премиерът Борисов във връзка с отменените брифинги на членовете на Националния оперативен щаб.

Екипът на Щаба е избран в зависимост от ситуацията, за да имаме най-бързите действия. Той е голям и част от него се явяваше всяка сутрин в лицето на председателя му и информираше, посочи Борисов.

От две седмици от Щаба ме умоляват да спрете да се гаврите с него. Има хора, които идват да се гаврят. Умоляваха ме да прекратим това и да работим по друг начин, обясни Борисов.

Между мен и генерал Мутафчийски няма напрежение. Тези спекулации целят да се подрони доверието в правителството и Националния оперативен щаб, каза премиерът.

Днес с министри и с лекарите се събираме, за да продължим да обсъждаме график за облекчаване на мерките, за да може повече икономически сектори да отварят постепенно. Няма индикации, че скоро коронавирусът ще изчезне и затова всички ние трябва да продължим да живеем, пазейки се от него, заключи той.

ДНЕС ПОЧИНА ВТОРИ ЛЕКАР ОТ COVID-19 У НАС - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм