Изписана като здрава, лекарка почина от COVID

Автор:
Неделя, 03 Май 2020 09:04
Доц. Димо Димов Доц. Димо Димов

Втори смъртен случай на български лекар от коронавирус в рамките на по-малко от 48 часа!

Лекарка, изписана с две отрицателни проби, е починала през нощта в Александровска болница, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден, каза Димов.

Починалата лекарка е от първите заразени, лекувана е в Окръжна, след установени 2 отрицателни проби е изписана за домашно лечение. Вчера, когато е приета, веднага е интубирана. Не е стигнала до интензивното, загинала е в спешния център, разясни допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

Обезпокоително е, че е излекувана. Днес се очаква резултатите от PCR-тест. Тествана е на място с положителна проба, каза още той.

Два часа по-късно на пресконференция премиерът Бойко Борисов коментира случая с това, че никой тест, включително PCR, не доказват на 100% изчистване от вируса. Това можело да стане само със сонда.

Той поднесе съболезнования на близките на починалата лекарка и благодари на цялото медицинско съсловие за всеотдайността му в битката с коронавируса.

Нови 23 случая на COVID-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие, с което те стават общо 1611.

6 случая са в София, Видин - 8, Сливен - 3, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ямбол – 1.

Има два случая на деца във Видин на 10 и 11 г.

Двама са заразени от медицинския персонал, те са от Пирогов.

Излекувани са 21.

Починали към този момент са 72, с нови 3-ма починали – мъж на 68 в Благоевград, със сърдечно заболяване, мъж на 80 от Видин с исхемична болест и диабет, 82 годишна жена от Плевен с ХОББ и хронична сърдечна недостатъчност.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм