Мъж зарази жена и дете, върнал се с COVID от Видин

Автор:
Сряда, 29 Април 2020 08:43
Мъж зарази жена и дете, върнал се с COVID от Видин

3 от 13-те диагностицирани с коронавирус в пловдивското село Брестовица са в болница.

Един е починал, а останалите са карантинирани по домовете.

Това обяви областният управител и шефка на Областния кризисен и Областния медицински щаб Дани Каназирева, след като данните бяха изнесени тази сутрин от ген. Венцислав Мутафчийски - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

След разговор с директора на ОДМВР – Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев е взето решение и се затваря квартала, в който живеят двете ромски фамилии, докато не излязат резултатите на всички изследвани от семейния кръг и не стане ясно, че вирусът е ограничен, уточни Каназирева.

Става въпрос за две семейства. Член на едно от тях се е завърнал от Германия. И двете семейства са с добър социален статус и спазват разпоредените противоепидемични мерки от РЗИ.

Взети са всички мерки, засилено е и присъствието на органите на реда в селото. От община Родопи продължават с дезинфекцията.

Другите два случая, също съобщени днес от Националния оперативен щаб, са от град Пловдив.

Касае се за съпругата и 10-годишното дете на мъж, който работи във Видин. Там той е диагностициран като положителен на COVID-19, но въпреки това се е прибрал с автомобил при семейството си в Пловдив. В резултат на това съпругата и детето му също са се заразили.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм