Св. Пантелеймон и Св. Мина готови срещу COVID-19

Автор:
Понеделник, 27 Април 2020 14:54
Св. Пантелеймон и Св. Мина готови срещу COVID-19

Общинските болници „Св. Пантелеймон“ и „Св. Мина“ са в готовност за прием на пациенти с коронавирус. Това стана ясно от проведените срещи на председателя на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов с управителите на двете здравни заведения д-р Константин Сапунджиев и с проф. д-р Петър Петров.

„Поддържаме непрекъсната връзка с директорите на всички общинските здравни заведения, които всеки ден ни предоставят данни за осигуреността на медицинския персонал с предпазни средства и дезинфектанти. Всеки ден получаваме доклади, но държа и на личния контакт с управителите и медиците“, заяви д-р Калинов. Той поясни, че благодарение на бързата реакция на Общинския кризисен щаб и създадената организация лекарите, сестрите и санитарите са получили необходимите количества, които гарантират сигурността им.

„Към настоящия момент управителите и главните сестри на общинските лечебни заведения заявяват, че са осигурени. Никой обаче не знае колко дълго ще продължи създалата се епидемиологична обстановка, дали наличните количества ще бъдат достатъчни и затова продължаваме да работим по осигуряването на още предпазни средства. В следващите дни ще имам срещи и с ръководителите на другите общински здравни структури“, каза д-р Калинов. Той допълни, че МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са напълно оборудвани с необходимата апаратура за лекуване на болни от коронавирус, вече са инсталирани и животоспасяващите респиратори.

Директорът на общинското здравеопазване благодари на всички медици, които в тази трудна и напрегната обстановка продължават да работят и са на първата линия в борбата с коронавируса. „Вашите усилия по опазване живота и здравето на пловдивчани са безценни и достойни за уважение“, каза д-р Калин Калинов.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • Навреме,навреме сте....

  Навреме сте за другата епидемия.. Браво ! Поддържайте огъня със моабети, снимки и интервюта. Колко болни са минали досега през двете болници ,че не мога да се сетя? Ама колко снимки, материали!!! Остава да ни кажете,че освен пушилката си и вярвате. Както е казано-по делата им ще ги познаете

 • г-н БАНДЕР, Остап

  отговори на: Навреме,навреме сте....

  Втората вълна Вирус ще помете първо перчещите се мощняци.
  ГРАО има достоВЕРНИ СВЕДЕНИЯ за положението: Раждаемост/СМЪРТНОСТ, нъл' тъй...

 • читател

  отговори на: г-н БАНДЕР, Остап

  Формат-дебил Бандерова... Втора вълна от лудост ще те удари, формат-дебил!

 • читател

  МБАЛ Св Мина и борбата с Короната, а стига кратки вицове. Св Мина е известна с двамата си одиозни доктори протестъри с калцуни и гриви...https://i.ibb.co/vV3K1JZ/image.jpg https://www.plovdiv-press.bg/wp-content/uploads/2019/01/d-r-devedjiev.jpg

 • Предложение

  Когато станат много готово, нищо да не приемат ,че току виж се зарази персонала! Де се уредят на Първа
  линия заради парите и толкоз! Малко ли е това ????

 • Курти

  Не вярвах, че и под такава статия ще се струпват дебили!

 • Бай КУРТИ,

  Да те питам нещо, като човек с твърд език , орлов поглед и вярвам да си виждал защитни облекла по телевизията. Този изтипосан най-отпред със защитно облекло ли е? О, небеса ! Какъв спектакъл, бай Курти! Ако Робин Худ го дадат по бански?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм