Възобновиха инвитрото

Автор:
Неделя, 26 Април 2020 17:45
Възобновиха инвитрото

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев инвитро процедурите се възобновят в болниците.

Да се осигуряват минимум 15 минути отстояние между пункциите, както и цялостна дезинфекция на помещенията между пациентите.

Добитите яйцеклетки или ембриони да се криоконсервират, започналите стимулации да се завършат с оплождане и криоконсервация на ембрионите, когато се налага трансфер при вече започнала процедура, да се спазват всички изисквания за безопасност от заразяване с COVID-19, препоръчително е два дни преди фоликулната пункция пациентките да имат направен PCR тест за COVID-19 с отрицателен резултат, да се продължи наблюдението на ранните бременности (до 12 г.с.) след ин витро при максимални изисквания за сигурност.

Според заповедта на Ананиев всички лечебни заведения, които изпълняват дейности по асистирана репродукция, трябва стриктно да спазват въведените противоепидемичните мерки. Те ще подлежат на засилен контрол от страна на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и от Регионалните здравни инспекции.

Припомняме, че на 11 март, Кирил Ананиев издаде заповед относно лечебните заведения, в които са хоспитализирани и изолирани пациенти с COVID-19, въвеждат карантинен режим на работа, включващ ограничаване на достъпа на външни лица, преустановяване на детските и женски консултации и свижданията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм