Лекар от Спешна помощ в Пловдив е с COVID

Автор:
Петък, 24 Април 2020 12:07
Лекар от Спешна помощ в Пловдив е с COVID

Новият случай на положителен с COVID-19 в град Пловдив е на лекар, който работи в Спешна помощ. Той е хоспитализиран за лечение в Транспортна болница. Положителното в случая е, че медикът не е бил на работа от 10 дни, самоизолирал се е, а това до известна степен намалява риска за неговите колеги.

По тази причина областният управител Дани Каназирева свика рано днес извънреден Медицински щаб, на който присъства и директорът на РЗИ д-р Ваня Манчева.

Единодушно бе прието предложението на областния управител да се извърши тестване на 110 души от Спешна помощ. Изследването ще обхване контактните лица и екипи, работещи в Спешна помощ на територията на Община Пловдив. Медицинският щаб реши тестването да започне още днес и да се извърши в лабораторията на УМБАЛ “Каспела“.

„За мен това е изключително важно и настоях за масово тестване в Спешна помощ, за да се осигури спокойствието на работещите там, а и да не се поемат рискове за намаляване на екипите в това толкова важно за здравната система звено. В такава ситуация не трябва да се пестят ресурси, а първо да се мисли за лекарите и останалите работещи на първа линия, коментира Каназирева.

Тя съобщи, че вчера 85 служители –медицински и немедицински лица от Спешна помощ, са получили обещаните по 1000 лева допълнително възнаграждение.

С днешния случай, броят на инфектираните медицински лица става общо 12 – 3-ма лекари, 2-ма от които са напълно оздравели, 4 – медицински сестри, от които 2 са оздравели, а другите са изписани за възстановяване в къщи, 1 акушерка, която също е излекувана, както и 4 санитарки – две от които са хоспитализирани, а другите две са напълно оздравели.

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдив и областта, е 43.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Защо тестването на 110 човека ще се прави само в Каспела, а не и в останалите 2 лаборатории, за да станат 3 пъти по-бързо резултатите? Тандемът Дани-Здравка, Танчева-Манчева продължава с неадекватни решения... https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgМай само да си чисти басейна в луксозната кооперация на мама и татко - https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgпенсиите от Гладно поле - Кленджарови става областната Здравка Кленджарова, преименумана в Дани Каназирева.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм