8.4% в Банско заразени с коронавирус

Автор:
Вторник, 14 Април 2020 08:13
8.4% в Банско заразени с коронавирус

8.4% от изследваните вече 334 жители на Банско са с положителна проба за коронавирус. 28 са вирусоносителите в зимния курорт от местното население към момента.

От тях активни в момента са трима, изкарали вируса преди месец-два - 17, а 8 са тези, които са го носили дълго време и той още е в тях.

Това съобщи на пресконференция тази сутрин главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Срезовото проучване в Банско показва две неща - че циркулацията на вируса не може да се спре, но можем и успешно я овладяваме, добави той.

Кунчев направи паралел с немския град Гаугеел, в който заболеваемостта е била подобна. Сондажът там показал 15% вирусоносители.

След Великден започват имунизациите на деца от личните лекари, каза още Кунчев. Срок не е изтърват, защото и сега по закон джипитата могат да отлагат ваксинациите до 3 месеца, добави той.

Инструктажите на общопрактикуващите лекари започват от днес.

След Великден започват и женските консултации, а болниците ще бъдат отворени за планови операции.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Формат-тъпанар, най-полсе, тъпата ти форматирана кратуна, започна ли да се изстудява с масовите тестове, дебил малоумен!

 • нямаТЕСТ=нямаПРОБЛЕМ

  ГЕНЕРАЛИСИМУСЪТ с официална "статистика" (стъкмистика!) ни убеждава колко много Забрани, колко високи Глоби (по 25хПенсии!), колко МАЛКО УСИЛИЯ от крадливите ни управници са достатъчни; от НИКАКВИ РАЗНОСКИ няма нужда (ама я дарявайте още, повечко!); как зареждането със защитни средства и МАСОВИ ТЕСТОВЕ (както корейците надхитриха Вируса веднага след заразената християнска църква!) се отлага за ...след погребенията.
  Диктатура! Глоба х25 пенсии! Забрани! Тормоз!
  ОФИЦИАЛНИТЕ СВЕДЕНИЯ ГЕНЕРАЛИСИМУСЪТ -СКРИТ ЗАД БАТАРЕЯ ТЕЛЕФОНИ- ГИ ЧУВА И ПРЕПОВТАРЯ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ МОРГИ, БОЛНИЦИ и здравеОПАСВАНЕ, ВМЕСТО ОТ ПОГОЛОВНИ ПРОВЕРКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО за изолиране на асимптоматични носители ПРЕДИ признаци и заболяване.
  А В БОЛНИЦА и "на доктор" всички Будали разбраха, че да идеш със тоя тип Вирус на който никой на света не му знае цаката е БЕЛЯ работа, там е заразата.
  Само някои съпътстващи пневмонии ги лекуват; а с дихателна машина на умирающия просто му облекчават ...отпътуването.
  ЗА ПО-ЛЕСНО НЕ "ЗАБЕЛЯЗВАТ" БОЛЕДУВАЩИТЕ ВКЪЩИ И ТАМ УМРЕЛИТЕ.
  Репортажи всекидневно от ...погребалните бюра, както и от службите ГРАО /=ЕСГРАОН и пенсионни щяха да допълнят картината, а не само служебните Болнични недомлъвки.
  Корейците доказаха, че ПАНдемия се спира нападателно ПРЕДИ да стигне до болничния праг:
  https://www.youtube.com/watch?v=BE-cA4UK07c
  ЧЕ СРАВНЕНО СЪС ЗАГУБИТЕ ОТ ТОТАЛНА БЛОКАДА всякакви "разноски" по масово тестуване на асимптоматични носители ПРЕДИ да заболеят; както и по защитни "скафандри" за медицинските самоубийци СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ.

 • читател

  отговори на: нямаТЕСТ=нямаПРОБЛЕМ

  Тъпак! Не си хаби формата, ами редовно посещавай електрошоковете и си пий хапчетата! Дебил!

 • байБАЮ е "читателят"

  отговори на: читател

  КенефОнЛАЙНАрският Чукча"читател" се оказва -както отдавна прозираше- самият БайБАЮ, Чукча"ПИСАТЕЛ", собственик на сайта, който сам си говори, кряска и надвиква за да изглежда, че някой се интересува и участва. Известно време подозирахме СРАтев, негов подгъзник, но напоследък г-нът отсъства - деградирал, впиянчен или изгладнял.
  Зад МАСКА "АНОНИМНОСТ" претенциите за приличие и почтеност, разум и равновестие биват изоставени и настъпва улична патаклама; ДЕБИЛ за връзване, ама не от "столични" психиатри, а от СОФИЙСКИ, Четвърти километър.
  Поласкан, че г-ца Иванова го нарече Журналист -докато он си е само Чукча"Писател", съчинител на измислици и фантазьор, милият "читател" клъвна въдицата без да се загащи и ... ОТГОВОРИ:
  https://plovdiv-online.com/dokumentirai-miga/item/106979-ot-dnes-raboti-laboratoriya-za-covid-v-mbal-palmed
  оти он е Знаещ, от По-Първите Хора, ПолитБюро на САРБ (Селянки за Амер.Р.Б., бивши "Граждани.." =ГЕРБ)
  Като бълва и се дави в безсилна истерия с клишетата, байБАЮчитател не оспорва, нито възразява ПО СЪЩЕСТВО. Прави сме!
  Кеф!
  =И ТАКА МАСКАТА МУ ПАДНА=

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм