Още един приемен кабинет работи в Пловдив

Автор:
Петък, 10 Април 2020 15:41
Още един приемен кабинет работи в Пловдив

Приемен кабинет работи от днес в МБАЛ “Света Каридад“. Той се намира във филиала на здравното заведение – клиника „Света Анна“, отделена само за лечение на COVID-19.

Още с влизането в двора, са поставени указателни табели за пациентите, а за линейките на Спешна помощ е осигурен достъп от другата страна. Отделен вход с асансьор от източната страна на клиниката отвежда пациента до втория етаж, където е кабинетът, оборудван с всичко необходимо. Пациентите се преглеждат при спазване на всички противоепидемични изисквания, увериха от лекарския екип.

„Пациентите в клиника „Света Анна“ са разделени на два потока – единият е на тежките случаи, които минават през Спешна помощ, а другият поток са хората, които искат да ползват само услугите на приемния кабинет - или за консултации, или за хоспитализиране, ако има такива индикации, обясни Елена Христева - изпълнителен директор на „Света Каридад“.

На същия етаж е и отделението, където евентуално ще бъдат приемани пациенти със съмнение за заболяването.

По думите й ситуирането, точно тук, на приемния кабинет и обособяването на част от сградата на „Света Анна“ в отделение за лечение на коронавирус е много добро решение, защото ще поеме пациентите в района, който е много голям.

Клиниката разполага с 40 легла, седем от които интензивни. Те са разпределени в две отделения – за тежки, както и за леки и средно леки случаи. В отделенията на 12-часови смени работят екипи от по 9 души персонал - лекари, сестри и санитари с ръководител анестезиолог. При нужда, броят им ще бъде увеличен.

 

„Младите лекари специализанти изразиха желание за това да са на първа линия и да работят под ръководството на рутинирани лекари. Лечебното заведение разполага и с доброволци, които помагат на персонала. До момента няма нито едно подадено заявление за напускане от хората, допълни Христева.

Клиниката разполага и с отделна зона, която при нужда може да бъде обособена като хотелска част за персонала.

 

„Благодаря, както на вас, така и на останалите частни и държавни болници в Пловдив, които безпроблемно организираха работата си с отделни корпуси и отделения само за лечение на коронавирус - болниците „Свети Георги“, Пълмед, „Каспела“, „Иван Рилски“ и бившата окръжна болница, допълни Каназирева.

 

Областният управител за пореден път припомни, че ако гражданите имат притеснения за здравословното си състояние, след консултация с личния си лекар, могат да бъдат прегледани в някои от разкритите вече кабинети, където ще се прецени дали да бъдат хоспитализирани или да им бъде назначено домашно лечение.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм